APTAUJA: Latvieši nav māņticīgi un paļaujas paši uz sevi

© Scanpix

Gandrīz divas trešdaļas jeb 60% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju nesaista savu veiksmi vai ikdienas negadījumus ar ticējumiem vai māņticīgām sakarībām, bet paļaujas paši uz sevi, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" internetā veiktā aptauja.

No tiem cilvēkiem, kuri pievērš vērību dažādiem ticējumiem vai māņticīgām sakarībām, 40% pauž pārliecību, ka zināmu iespaidu uz to, vai lietas iet no rokas vai neizdodas, atstāj Mēness fāzes.

Kā aģentūru LETA informēja "Ergo" komunikācijas vadītāja Inese Kronberga, no "māņticīgajiem" piektā daļa aptaujāto atzīst, ka viņus var ietekmēt laikapstākļi, bet nepilna desmitā daļa uzskata, ka pie neizdošanās var būt vainojama "melnā piektdiena".

Zīmīgi, ka tieši vīrieši daudz vairāk nekā sievietes domā, ka 13.datumam ir zināma ietekme. Uzskatu, ka "melnā piektdiena" var iespaidot viņu veiksmi un ikdienas panākumus, pauduši 18% vīriešu, un tikai 4% sieviešu.

Kopumā 3% no visiem "māņticīgajiem" atzīst, ka ietekme uz veiksmi var būt melnam kaķim, šķērsojot ielu. Pavisam maz aptaujas dalībnieku atzīmējuši, ka veiksmi varētu ietekmēt izkāpšana no gultas ar kreiso kāju un sasveicināšanās pāri slieksnim.

"To, ka pilnmēness laikā tiešām notiek vairāk negadījumu, novērojam arī mēs, "Ergo". Tomēr kopumā ir skaidrs, ka cilvēka veiksmes un neveiksmes atkarīgas no viņa paša. Dažādas traumas ikdienā visbiežāk tiek gūtas, jo cietušais pats bijis neuzmanīgs vai pārgalvīgs. Bieži vien virkne neizdošanos mūs piemeklē tad, ja neesam pienācīgi izgulējušies vai esam pakļauti ilgstošam nogurumam, " norāda "Ergo" Atlīdzību regulēšanas departamenta direktors Ivars Vismanis.

"Ergo" internetā veiktajā aptaujā piedalījušies 1200 Latvijas iedzīvotāju.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.