Saeima CVK priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēl Cimdaru

© f64

Saeima šodien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēja Arni Cimdaru.

Arī Juridiskā komisija iepriekš vienbalsīgi atbalstīja Cimdara kandidatūru CVK priekšsēdētāja amatam.

Cimdars komisijas sēdē 10.martā norādīja, ka CVK ir daudz darāmo darbu, tomēr divi no tiem ir neatliekami, proti, vēlēšanu tiesību realizēšana cilvēkiem, kuriem ir tikai personas apliecība un nav pases, kā arī nopietni jādomā par iespējām realizēt šīs tiesības cilvēkiem, kuri uzturas ārvalstīs vai neatrodas savā vēlēšanu apgabalā Latvijā. Cimdars piebilda, ka šo jautājumu risinājumi varētu būt dažādi.

Cimdars CVK priekšsēdētāja pienākumus pilda kopš pirmās ievēlēšanas šajā amatā 1997.gadā, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Latvijā

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".