Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

IZSTĀDE: Gudrās mājas uz drošiem pamatiem

© Publicitātes foto

Baltijā lielākajā būvniecības izstādē Māja I 2015 no 12. līdz 15. martam Ķīpsalā būs iespējams izpētīt praktiski visu, kas izmantojams mājokļu būvei un atjaunošanai.

«Drošu un kvalitatīvu būvi veido divi elementi – būvniecībā izmantotie materiāli un cilvēki, kas to projektējuši un cēluši. Tāpēc šogad izstādes aktualitāte ir būvniecības process kā kopums. Apmeklētāji varēs ne vien apskatīt un iegādāties kvalitatīvus un drošus būvniecības materiālus, bet arī satikt kompetentus nozares ekspertus. Latvijā atkal ir atsākusies aktīva būvniecība, ko ir pamanījuši arī ārvalstu uzņēmumi, tāpēc izstādē redzēsim vēl kuplākā skaitā ārvalstu dalībniekus,» izstādes ideju atklāj projekta Māja I 2015 vadītājs Roberts Brēde.

Jau ilgus gadus pazīstamajā pasākumā šogad piedalīsies vairāk nekā 383 uzņēmumi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Somijas, Polijas, Čehijas, Grieķijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Beļģijas un Šveices. Daudzi izstādes dalībnieki ir vadošie savās tirgus nišās un pat neprasa īpašus komentārus un skaidrojumus. Starp tādiem varētu minēt Husqvarna, Aeroc, Paroc, Fiskars, Caparol Baltica, Saint Gobain, TENAX Grupa, Rīgas siltums un vēl daudzus citus.

No izstādes jaunumiem varētu pieminēt inovatīvas kvarca smilšu masas plāksnes kā universālu materiālu fasādēm, mēbelēm, kāpnēm, sienām un grīdām – tās izstādē prezentēs uzņēmums INTARSIJA. Tikko no ražošanas lentes noceltos divslāņu ozola grīdas dēļus, kas paredzēti ieklāšanai uz apsildāmajām grīdām, piedāvās Amber Wood. Apskates vērta noteikti būs Solar KEJ karstā ūdens iekārta Little Magic Box – tātad mikroviļņu krāsns izmēra kastīte, kas īstenībā ir siltumsūknis siltumenerģijas apmaiņai starp ēkas ārpusē uzstādītu termodinamisko paneli un boileri.

Daudzdzīvokļu māju iemītniekiem pazīstamu situāciju ar trokšņotājiem aiz sienas varēs risināt Saint Gobain piedāvātie skaņu un vibrāciju izolācijas materiāli.

LINUM COLOR stendā apskatāmi 2015. gada TOP krāsu paraugi un to salikumi.

Plašā izvēlē izstādē piedāvāti granulu un granulumalkas katli, siltumsūkņi, gāzes apkures iekārtas, kamīni un vēl citi apkures risinājumi Airwave, Komforts RTH, Intra Serviss, Fan, Rikon AC, Intergaz un citu firmu izpildījumā.

Ne apjūsmošanai izstādē, bet izmantošanai ikdienā ir piemērotas ierīces apkures un apgaismojuma sistēmas kontrolēšanai no attāluma, zāles laistītāju un saunas ieslēgšanai vēl pirms atgriešanās mājās. To visu nodrošina jaunākās paaudzes gudrās mājas vadības sistēmas, ko iespējams vadīt un kontrolēt ar viedtālruni, planšeti vai datoru no jebkuras vietas pasaulē. Šādu risinājumu laikā strādā izstādē atrodamie uzņēmumi ABB, Vietal, Kalo Būve un vēl citi.

Saliekamas koka paneļu mājas, kas veidotas tā, lai apmierinātu mūsdienu klienta prasības – nodrošinātu augstu kvalitāti, ekoloģiju, energoefektivitāti, dizainu un, vissvarīgākais, pievilcīgu un pieejamu cenu –, izstādē pārstāv Latvijā pazīstamais uzņēmums Super Bebris. Modernas un daudzfunkcionālas verandas gan jaunām, gan senāk celtām būvēm prezentēs Eko Invest, NordT un Radošā kompānija DIVI L. Saimniecības uzturēšanai nepieciešamo ierīču glabāšanai tiek piedāvāti uzņēmuma Modul saliekamie konteineri. Pirts baudītājiem SIA EkoSolis ir sagādājis gan jaunākos apkurināmos koka kublu modeļus, gan dažādu dizainu mucveida pirtis.