ĒRA BEIGUSIES: Noņemta Liepājas 1. rokkafejnīcas ģitāra

Leģendārā ģitāra vēl Liepājā © irliepaja.lv

Šodiem mikroblogošanas vietnē twitter vairāki mūzikas fani izteica sašutumu par to, ka Liepājā, pie bijušās Latvijas 1. rokkfejnīcas Senču ielā, ir pazudusi leģendārā Latvijā lielākā ģitāra.

Kā ziņots, 2013. gada  janvāra sākumā finansiālu grūtību dēļ Liepājā tika slēgta Latvijas 1. rokkafejnīca. Toreiz kafejnīcas dibinātājs un līdzīpašnieks Raivo Mediņš atklāja, ka slēgšanas iemesls ir ekonomisks, "Slēgšanas iemesls ir tikai viens - ekonomiskā un finansiālā situācija. Šī māja ir pārāk dārga," atzina Mediņš. 

Jāpiezīmē, ka izklaides vieta ar tādu pašu nosaukumu darbojas arī Rīgā, Reiterna namā. Kā portālam nra.lv atklāja R. Mediņš, slavenā ģitāra jau aprīļa mēnesī priecēs rīdziniekus, "Šobrīd ģitāra atrodas pie mums un mēs to grasāmies novietot pie Reitera nama. Neredzējām jēgu to atstāt Liepājā. Uzstādīšanu plānojam veikt aprīļa mēnesī," tā uzņēmējs.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)