RECENZIJA: Imagine Dragons, "Smoke + Mirrors"

© publicitātes

Amerikāņu indīroka pārstāvji „Imagine Dragons” popularitāti ieguva vienā rāvienā – jau ar hitu „Radioactive” un savu debijas plati „Night Visions” (2012)”, kas „Billboard” topā tika līdz trešajai vietai un kopumā visā pasaulē tika pārdota vairāk nekā četru miljonu kopiju apmērā.

Nu laiks novērtēt viņu jaunāko albumu, kas, vai nu tiešām tā kvalitātes vai uz iepriekšējā CD panākumiem balstītas inerces dēļ, dažādos topos pabijis pirmajās vietās. Mazliet par pašiem „Imagine Dragons”: šis kvartets izveidots Lasvegasā, 2008. gadā, tā sastāvā ir Dens Reinoldss (vokāls), Veins Sermons (ģitāra), Bens Makkī (basģitāra) un Deniels Placmans (bungas). Jau minētais „Night Visions” gādāja par to, lai amerikāņu mūzikas izdevums „Billboard” nodēvētu viņus par 2003. gada spilgtākajām jaunajām zvaigznēm, bet žurnāls „Rolling Stone” kronētu „Radioactive” par gada pašu labāko roka hitu.

PAR. Dziesmas „I’m So Sorry” un „Friction” (šī labi piestāvētu Intaram Busulim), kuras tiešām attiecināmas uz indīroka apzīmējumu, sanākušas nudien labi. Tas pats sakāms arī par singlu „Gold” un albumu ievadošo „Shots”. Četras labas dziesmas – nav nemaz tik slikti, ja vēl tām pieskaita melodiski simpātisko „Dream”, tad skaitlis sanāk vēl labāks. Šīs grupas mūzika labi iederētos festivāla „Positivus” muzikālo piedāvājumu klāstā. Ak, pareizi, 2013. gadā taču šie amerikāņi Salacgrīvā jau pabija!

PRET. Kā var tāds fenomenāls štrunts patikt tik daudziem cilvēkiem visā pasaulē! Bet patīk, jo citādi taču tas nebūtu pirmajās vietās Amerikā, Apvienotajā Karalistē, Kanādā un daudzās citās valstīs! Paklausieties kaut vai ļengano tituldziesmu vai pamuļķīgās „Polaroid” un „I Bet My Life” – nu, kur te kāds prieks, kur emocijas? Labi, ka apskatnieks nav vientuļš šajā savā droši vien daudzu nosodāmajā vērtējumā, piemēram, respektablie izdevumi „Rolling Stone”, „The Guardian” un „New York Daily News” šim albumam iešķiebuši tikai divas zvaigznītes no piecām, bet „Billboard” – divarpus. Un tas pat neskatoties uz to, ka iepriekš minētie izdevumi slavināja „Imagine Dragons” vai gar zemi krizdami!

Svarīgākais