Cilvēki tviterī izsmej skandalēšanos ap ”Rail Baltica”

© twitter, ekrānšāviņš

Skaļi un pretrunīgi vērtātais "Rail Baltica" projekts izsaucis humora vilni sociālajos tīkols.

Iespējams, vissmieklīgākais attēls, kas publicēts šajā sakarā, ir karte, kurā attēlots kā izskatītos „Rail Baltica” maršuts, ja ar visiem viss būtu saskaņots. Kāds cits twitter lietotājs norāda – Latvieši ir vienoti  divos gadījumos. Pirmais - kad kopā jāuzdzied mežaparkā vai arēnā. Otrais - kad jāizgāž kāds ''lielais projekts''. Vēl kāds uzsver, ka  cilvēki tieši tāpat pauda savu neapmierinātību par Gaismas pili, bet tagad visi labprāt dodas uz turieni ekskursijās un ar rezultātu ir apmierināti.  Īpaši izceļas kāds twitter lietotājs, kurš nācis klajā ar pat skarbu argumentu, ka mārupieši ir paši vainīgi, ka dzīvo Mārupē.

Valters @valtersb  ·  23m 23 minutes ago: Traucē naktīs mūzika? Pats vainīgs ka dzīvo Vecrīgā-daudzkārt dzirdēts. Traucē #RailBaltica ?Paši vainīgi ka dzīvojat Mārupē.  :)

Mikus Zagata @Mikus_Zagata  ·  2h 2 hours ago: Cilvēki ņurdēja par Gaismas pili,bet tagad ekskursijās brauc un priecājas. Tas pats būs ar Rail Baltica. Svarīgi nepakļauties populismam

Romans Hacatrjans ‏@HaRomans  1h1 hour ago : Mēs esam vienoti divos gadījumos.Pirmais-kad kopā jāuzdzied mežaparkā vai arēnā.Otrais - kad jāizgāž kāds ''lielais projekts'' #RailBaltica

Kā ziņots šodien Mārupes kultūras namā notiekošajā dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" sabiedriskajā apspriešanā izskanējuši asi protesti pret projektu gan no domes, gan iedzīvotāju puses, iebildumus pamatojot ar joprojām lielajām neskaidrībām saistībā ar projekta realizēšanu.

"Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85% no kopējām šī projekta izmaksām. 2015.gadā tiks iesniegts finansējuma pieprasījums Eiropas Komisijai, lai 2016.gadā varētu sākties darbi. Tālākā finansēšana paredzēta no nākamā finanšu perioda naudas - no 2020.gada.