Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Repše panāk, ka valdības ēkā pieejams bezvadu internets

© Jānis Saliņš, f64

Pateicoties finanšu ministra Einara Repšes (JL) kaislībai uz tehnoloģijām, Ministru Kabineta ēkā kopš šās nedēļas brīvi pieejams bezvadu internets. Tas nodrošināts pēc tam, kad Repše Valsts Kancelejas vadībai mutiski sūdzējies, ka citās valdības ēkas telpās, izņemot stacionāros datorus, kas katram ministram novietoti pie valdības sēžu galda, nav iespējams pievienoties internetam.

Iepriekš uz žurnālistu lūgumiem nodrošināt pieeju bezvadu internetam, Valsts Kancelejas komunikāciju departamenta pārstāvji parasti aizbildinājās ar drošības apsvērumiem, kas to liedz ierīkot. Finanšu ministra interese šī jautājuma atrisināšanu ir izkustinājusi.

Repše ir slavens ar savu kaislību uz informācijas tehnoloģijām, tostarp moderniem tālruņiem, no kuriem iespējams pieslēgties internetam. 2002. gadā, kad Repšes izveidotais Jaunais laiks pirmo reizi startēja Saeimas vēlēšanās, politiķis aktīvi izmantoja savu mobilo tālruni saziņai ar vēlētājiem, viņš pat bija internetā ievietojis sava tālruņa numuru. Kad 2007. gadā Repši atstūma no partijas vadības, daudzi Jaunā laika biedri kurnēja, ka līderis vairāk aizraujas ar dažādām jaunām tehnoloģijām, nevis partijas saliedēšanu un vadīšanu.