PALĪDZĒSIM: Mazajam Artūram nepieciešams atbalsts

© Scanpix

Mazā Artūra dzīve uzsākās ar smagu operāciju. Jau otrajā dzīves mēnesī atklājās, ka puisēnam ir iedzimta galvas asinsvadu pataloģija. Ar milzīgu risku veiktās operācijas laikā, plīsa galvas asins vadi, paralizējot puisēna ķermeņa labo pusi. Tomēr, ne puisēns, ne viņa vecāki nedomā padoties.

Pēc sarežģītajām medicīniskajām manipulācijām Artūram no jauna bija jāmācās elementāras prasmes - turēt galvu, rāpot un staigāt. Pateicoties līdzšinējam ziedotāju atbalstam, Artūrs var apmeklēt ergoterapiju, fizioterapiju, defektologu-logopēdu, psihologu, reitterapijas nodarbības, osteopātu un peldēšanas nodarbības. Šajā laika posmā ir panākts milzīgs progress - puisēns pats staigā, ir radusies interese par apkārtējo pasauli, mazais sācis komunicēt ar apkārtējiem. „Šobrīd cenšamies ieintegrēties speciālajā skolā. Iet, protams, diezgan grūti, galu galā šogad uzsākām mācības pirmajā klasē, tomēr skola ir ļoti atsaucīga un Artūriņš cenšas,” stāsta zēna māte Ilona Morīte. Mazais cīnītājs ļoti pārdzīvo savas neveiksmes, pielietojot dažādas psiholoģiskas aizsarg reakcijas, kas reizēm vēršas pret pašu. Tāpēc jo īpaši nepieciešami ir psihologa-smilšu terapeita apmeklējumi, kas palīdz zēnam emocionāli pārvarēt grūtības un izprast daudz ikdienišķu lietu. Smagā diagnoze neļauj Artūram baudīt bērniem ierastās aktivitātes, taču viņa prieks ir zirgi, kas sagādā emocionālo labsajūtu un veicina arī fizisko attīstību - būtiski uzlabojot koordināciju un līdzsvara izjūtu. „Braukt pie zirgiem gan pārtraucām, mācību dēļ, tomēr progress ir manāms. Puikam sākušas patikt grāmatas, esam iemācījušies rakstīt, viņš ir iemācījies arī runāt un skaitīt,” ar neslēptu prieku balsī klāsta Ilona. Puika esot vienpatis un tam ļoti patīk rotaļāties savā nodabā. Ar vislielāko prieku zēniņš spēlējās „zoodārzā”, kuru ir izveidojis no saviem rotaļu zvēriņiem

Artūra māmiņas mērķis ir izdarīt visu, lai viņš nebūtu atkarīgs no valsts pabalstiem, un nodrošināt to, lai nākotnē zēnam būtu pilnvērtīga dzīve. Tāpēc viņa pašas spēkiem cenšas segt nepieciešamos izdevumus, taču līdz pilnīgai atveseļošanai ir ejams vēl ļoti tāls ceļš. Turklāt Ilona Morīte nevar patstāvīgi strādāt, jo kādam jāuzpasē bērniņš. „lielākoties laiku pavadu ar bērnu, cenšos gan piestrādāt, bet ņemot vērā zēna smago stāvokli bail viņu uzticēt kādam citam,” atklāj māte.

Ar līdzcilvēku atbalstu ir iespējams panākt to, ka Mazais cīnītājs varēs pilnvērtīgi piedalīties Lielajā dzīvē!

Lai nodrošinātu Artūram rehabilitācijas pakalpojumus gadā kopā nepieciešami 4656 eiro, no kuriem 1826 eiro jau ir pieejami no 2014. gada saziedotās, bet vēl neizmantotās summas. Līdz ar to 2015. gadā no ziedotājiem tiek lūgts 2830 eiro.

Rekvizīti

Fonds "Ziedot.lv" Reģ. Nr 40008078226

Banku konti ziedojumiem

SWEDBANK: LV95HABA0551006150241, bankas kods: HABALV22

SEB:LV86UNLA0050014286045, bankas kods: UNLALV2X

Maksājuma uzdevums: Atbalsts Artūram Morītim

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.