Janvārī pieaudzis Latvijas iedzīvotāju adoptēto bērnu skaits

© scanpix

Latvijas iedzīvotāju adoptēto bērnu skaits janvārī, salīdzinot ar 2014.gada janvāri, pieaudzis par četriem bērniem, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā informācija.

Janvārī viņi adoptējuši 15 bērnus, bet pagājušā gada janvārī - 11 bērnus.

Savukārt uz ārvalstīm adoptēto bērnu skaits janvārī, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, palicis nemainīgs, un janvārī uz ārvalstīm adoptēti desmit bērni no Latvijas.

Patlaban reģistrā ir ziņas vēl par 1303 bērniem, kuriem jāmeklē adoptētāji. Lielākā daļa jeb 876 bērni ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem. Latvijā adoptētāji biežāk izvēlas uzņemties gādību par jaunākiem bērniem - 14 šogad adoptētie bērni ir vecumā līdz sešiem gadiem, bet tikai viens ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem.

Savukārt ārvalstu adoptētāji janvārī adoptējuši septiņus bērnus līdz deviņu gadu vecumam un trīs bērnus vecumā no desmit līdz 18 gadiem.

Šobrīd adopcijai ir pieteikušies 120 adoptētāji no Latvijas un 63 ārvalstu adoptētāji. No visiem adoptējamiem 617 bērnus var adoptēt uz ārvalstīm, bet 391 bērns to nevēlas, vai arī viņu brāļi vai māsas nepiekrīt viņu šķiršanai adopcijas gadījumā.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā uz ārvalstīm no Latvijas adoptēti 178 bērni, kas ir par 37 bērniem vairāk nekā 2013.gadā, liecina LM apkopotā informācija.

Savukārt Latvijas iedzīvotāju adoptēto bērnu skaits pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2013 gadu, pieaudzis par astoņiem bērniem. 2014.gadā viņi adoptējuši 120 bērnus, savukārt 2013.gadā - 112 bērnus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.