Kodīgas gāzes dēļ evakuē Administratīvās rajona tiesas namu Liepājā

Kodīgas gāzes dēļ šorīt tika evakuēti cilvēki no Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse. Evakuācija izjauca arī tobrīd sākto tiesas sēdi, kur prasību pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) iesniedzis Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Zīmīgi, ka tas izjauca tobrīd uzsākto tiesas sēdi, kuru pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju uzsācis Ventspils mērs Aivars Lembergs, un kurš pats tajā brīdī ēkā arī atradās.

Cilvēki asu, kodīgu smaku tiesas ēkā sajutuši ap plkst.10. Tiesas ēkā ieradās policija, ugunsdzēsēji un gāzes avārijas dienesta darbinieki, un līdz plkst.11.25 ēka tika evakuēta. Pārmeklējot ēku, netika atrasti nekādi aizdomīgi priekšmeti, un pēc telpu izvēdināšanas ap plkst.12.45 cilvēki varēja atgriezties tiesas ēkā. Pēc policijas teiktā, kodīgā smaka bijusi jūtama daudzās telpās.

Cilvēkiem bija radušās arī veselības problēmas - slikta, pašsajūta, galvas reiboņi un pat deguna asiņošana. Viens cilvēks vērsies pēc palīdzības pie mediķiem.

Šodien plkst.11 tiesā bija plānots izskatīt Ventspils mēra Aivara Lemberga prasību pret KNAB par administratīvā akta atcelšanu. Lembergs aģentūrai LETA sacīja, ka kodīgo smaku sajutis, kāpjot pa kāpnēm. Evakuācijas dēļ šodien nenotikusī tiesas sēde pārcelta uz piektdienu, 15.janvāri, informēja Lembergs.

Policijā par notikušo sākta administratīvā lietvedība, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Iespējams, tiesas ēkā bija izpūsta asaru gāze, taču policija šo informāciju pagaidām nevar apstiprināt.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons, izvērtējot Latvijas Televīzijā "(LTV) 5.septembrī pārraidīto raidījumu "Lībieši. Tad un tagad", atzinis daļējus redakcionālo vadlīniju principu pārkāpumus, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais