APTAUJA: Cilvēki vislabprātāk strādātu Latvenergo

© F64

Iedzīvotāju aptaujā noskaidroti populārākie un iekārojamākie uzņēmumi un iestādes, kurās darba ņēmēji visvairāk vēlētos strādāt.

TOP darba devējs titulu jau trešo gadu pēc kārtas  izdevās nosargāt AS “Latvenergo”, kuru spontāni kā pirmo iekārojamāko darba devēju minēja 8% respondentu, kas ir par 2% vairāk nekā pagājušā gada aptaujā.

Noskaidrojot biznesa sektora līderus, kurus pārstāvošie darba devēji bijuši visaktīvākie Latvijas darba tirgū, par TOP darba devēju 2014 finanšu sektorā trešo gadu pēc kārtas kļuvusi AS “Swedbank”. Par TOP darba devēju 2014 tirdzniecības sektorā atkārtoti atzīta SIA “Statoil Fuel & Retail Latvia”, savukārt TOP darba devēju 2014 transporta un loģistikas sektorā titulu nosargāt izdevies AS “Air Baltic Corporation”. Vissīvākā cīņa šogad izvērtās par  titulu  TOP darba devējs 2014 IT un telekomunikāciju sektorā – līdz pat pēdējais balsošanas stundai noritēja cīņa par 1. vietu starp SIA “Lattelecom” un SIA “Latvijas mobilais telefons”, kurā SIA Lattelecom tomēr piekāpās SIA “Latvijas mobilais telefons”. Visbeidzot par TOP darba devēju 2014 ražošanas sektorā kļuvusi AS “Latvenergo”, tādējādi iegūstot divus titulus.

Šogad pirmo reizi tika noteikti labākie darba devēji reģionos. Kuzemē 1. vietu ieņem SIA “Ventspils nafta termināls”, Zemgalē AS “Dobeles dzirnavnieks”, Vidzemē AS “Cēsu alus”, bet Latgales populārākais iekārotākais darba devējs  - AS “Latvijas maiznieks”.

 “Arī šogad varam redzēt, ka iekārotākie darba devēji Latvijā ir lielie uzņēmumi, kuriem ir pazīstams zīmols un kuri ar savām aktivitātēm ir spējuši radīt sapņu darba vietas tēlu darba tirgū, tādējādi ikgadēji kļūstot par stabilu vērtību labāko darba devēju topa augšgalā. Analizējot rezultātus, jāsecina, ka 70% respondentu par labāko darba devēju ir izvēlējušies nosaukt uzņēmumus, kuros līdz šim paši nav strādājuši, tikai 20% ir balsojuši par esošo darba devēju, bet 10% par iekārojamāko darba devēju ir nosaukuši savu bijušo darbavietu,” stāsta “CV-Online Latvia” vadītājs Aivis Brodiņš.

Šogad pirmo reizi aptaujas “TOP darba devējs” vēsturē tika piešķirts diploms “Gada izaugsme” uzņēmumam, kas sarakstā ir pakāpies par visvairāk pozīcijām. Šo titulu ieguva AS “Olainfarm”, kura TOP 50 salīdzinoši ar pagājušo gadu pakāpās par 29. vietām.

Aptauju “TOP darba devējs 2014” veica interneta personāla atlases uzņēmums “CV-Online Latvia” no pērnā gada decembra vidus līdz šī gada 22. janvārim. Aptaujā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – turpat 6 500 respondentu no visas Latvijas. 

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais