Veiks pārbaudi par Kaimiņa saskatītām plaisām jaunajā VID ēkā

© f64

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ēkā vairākās vietās ir konstatējis plaisas un šodien aicināja veikt pārbaudi. Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs Pēteris Druķis apliecināja, ka šāda pārbaude tiks veikta un par tās rezultātiem tiks informēta Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija.

Komisijas sēdē Kaimiņš norādīja, ka saņēmis anonīmu informāciju par plaisām VID ēkā Talejas ielā un arī pats daļēji ir iepazinies ar situāciju šajā būvē. Vienā no iekšpagalmiem viņš konstatējis četras plaisas.

Būvniecības veicēju, uzņēmuma "Re&Re" pārstāvis Roberts Tērauds esot sniedzis atbildi, ka, reaģējot uz plaisām, janvāra sākumā ir veikti darbi. Tomēr Kaimiņš šaubās, vai ziemas laikā kādus būvniecības darbus ir iespējams veikt kvalitatīvi.

Komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL) norādīja, ka šī gadījuma izvērtēšana parādīs, cik ātri un operatīvi strādā būvniecības kontroles birojs.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisija izveidota, lai vērtētu Latvijas valsts rīcību pēc traģēdijas. Tiek vērtētas valsts darbības traģēdijas seku novēršanā, kā arī darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu nelaimju atkārtošanos.

Svarīgākais