Latvijā valda nedrošība par saviem ienākumiem

© f64

Latvijā kopumā lielākoties valda nedrošība par savu profesionālo darbību un ienākumiem tuvāko pāris gadu perspektīvā, liecina ERGO Drošības indeksa ietvaros veiktā SKDS aptauja.

Par šiem aspektiem pārliecināti ir tikai aptuveni trešdaļa iedzīvotāju. Aptauja liecina, ka vispārliecinātākie par saviem nākotnes plāniem ir iedzīvotāji vecuma grupā 25–34 gadi (35%) un tie, kas vecāki par 55 (38%). Pavisam Latvijā tikai 16% cilvēku ir kāds plāns vai skaidrs priekšstats, kas viņu dzīvē notiks nākamo piecu gadu laikā.

„Daudzie triecieni, kas pēdējo desmit gadu laikā ir skāruši Latvijas un arī starptautisko ekonomiku, nenoliedzami ir viens no iemesliem, kāpēc iedzīvotāji zaudējuši pārliecību par iespējām veidot skaidrus nākotnes plānus. Tas ir arī viens no argumentiem, kas tiek minēts, aizbildinoties, piemēram, pret uzkrājumu veidošanu nebaltām dienām vai pensijai. Tomēr tieši lielāku pārmaiņu laikā ir svarīgi, lai cilvēkam būtu skaidri mērķi un apņemšanās, jo īpaši jauniešiem, kas bruģē pamatus savai turpmākajai dzīvei,” uzsver ERGO valdes locekle Baltijā Ingrīda Ķirse.

Dati iegūti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju aptaujā. Kopumā aptaujāti 1005 pastāvīgie iedzīvotāji katrā Baltijas valstī vecumā no 18 gadiem līdz 74 gadiem.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais