Langstiņu agresīvais suns jāsterilizē

© nra.lv

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Langstiņu nikno suni atzinis par bīstamu, un tā saimniekam uzdots veikt dzīvnieka sterilizāciju. Pēdējā suņa uzbrukumā cietusī Daiva Isakiene tiesas ceļā pieprasīs morālo kompensāciju un ārstēšanās izdevumu segšanu.

«Man Langstiņu iedzīvotāji stāstīja, ka tagad saimnieks dzīvnieku pastaigās ved ar uzpurni un sarkanu siksniņu, kas nozīmē, ka suns ir bīstams. Uzskatu, ka nevis suns ir vainīgs, bet tā saimnieks, jo no dzīvnieka audzināšanas atkarīgs, vai mīlulis būs agresīvs vai miermīlīgs. To neietekmē pat suņa šķirne,» saka D. Isakiene, kura par PVD atzinumu nav informēta. Tiesa gaidāma 3. martā. Cietusī plāno pieprasīt gan morālo kompensāciju, gan ārstēšanās izdevumu segšanu. Traumu ārstēšanai bija nepieciešami pieci mēneši, taču sadragātā roka un kāja tik un tā vairs nebūs tādas kā agrāk.

Neatkarīgā jau iepriekš vēstīja par bīstamu suni Garkalnes novada Langstiņos, kuru saimnieks nespēj novaldīt un kurš divu gadu laikā uzbrucis un nopietni savainojis piecus ciema iedzīvotājus. D. Isakiene, kurai dzīvnieks saimnieces klātbūtnē uzbruka pērnā gada augustā, nolēma vērsties policijā, lai pierādītu, ka dzīvnieks ir drauds apkārtējiem iedzīvotājiem. Policija jau 6. oktobrī lūdza PVD atzinumu par dzīvnieka bīstamību, taču suņa saimnieks kavēja pārbaudes procesu, laikā neveicot dzīvnieka reģistrāciju un citus norādījumus, tāpēc pārbaudes laiks bija jāpagarina. PVD 4. decembrī noteica sunim bīstama dzīvnieka statusu, liekot saimniekam suni sterilizēt līdz 27. februārim. Pēc termiņa beigām dienests veiks pārbaudi, vai saimnieks pienākumu veicis. Kad Daivas stāsts izskanēja medijos, sieviete bija pārsteigta par sabiedrības atsaucību: «Cilvēki mani apsveica, ka virzu šo lietu tik tālu, kā arī pastāstīja par citiem suņu uzbrukumu gadījumiem. Nepārtraukti ir kāda siena, pret kuru jāatsitas, bet, ja mani neapmierinās tiesas spriedums, nedomāju padoties.»

Svarīgākais