Par Dāvim saziedoto naudu izoperē divas meitenītes

Dāvis © f64

No Dāvja ārstēšanai atlikušās saziedotās naudas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) janvārī veiktas divas sarežģītas operācijas par 3445 eiro deviņus mēnešus un 15 gadus vecām meitenēm, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Viņa stāstīja, ka 6.janvārī Bērnu slimnīcā viesojās Helsinku Universitātes Bērnu ķirurģijas klīnikas vadītājs bērnu ķirurgs Risto Rintala, lai sadarbībā ar Latvijas kolēģiem veiktu abas operācijas.

Dambiņa skaidroja, ka ķirurga honorāra, ceļa un naktsmītnes izdevumus kopumā par 3445 eiro sedza Bērnu slimnīcas fonds no līdzekļiem, kas atlikuši no saziedotās summas Dāvja ārstēšanai ASV.

Ņemot vērā mūsu valsts populāciju, vidēji ik gadu Latvijā piedzimst četri bērni ar anorektālām anomālijām jeb ānusa un taisnās zarnas iedzimtiem defektiem vai iztrūkumu, skaidroja fonda vadītāja. Daļa no tām ir sastopamas vēl retāk, proti, viens vai divi gadījumi desmit gados, piebilda Dambiņa.

Tieši šādos gadījumos Bērnu slimnīcas speciālisti sadarbojas ar ārvalstu kolēģiem, kuriem ir lielāka pieredze konkrētu operāciju veikšanā, piemēram, Rintalam ir 98 operāciju pieredze, palīdzot bērniem ar ļoti retām anorektālām anomālijām, uzsvēra Dambiņa.

Tāpat šāds sadarbības modelis ļauj pacientam saņemt atbilstošu palīdzību, kā arī sniedz neatsveramu pieredzi Latvijas ārstiem, māsām un citiem iesaistītiem speciālistiem, skaidroja fonda vadītāja.

Jau ziņots, ka pēc Dāvja operācijas Filadelfijas Bērnu slimnīcā no saziedotajiem 317 173 eiro un valsts piešķirtajiem 100 000 eiro pāri palikuši 43 338 eiro, tikšanās laikā ar Dāvi medijiem pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda pārstāve Ieva Lejniece.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2000. gadā dzimušo Emīlu Ediju Soroku. Vīrietis 28. septembrī ap pulksten 15.50 kopā ar draugu devās uz Rīgu. Kopš tā brīža nav zināma viņa atrašanās vieta.

Svarīgākais