Jauniešu iemīļotākais sociālais tīkls - facebook

© Scanpix

Nesen veiktā aptauja uzrāda to, ka Latvijas jauniešu vidū vispopulārākais sociālais tīkls ir facebook, kam seko pašmāju "draugi", bet trešais ir twitter tīkls.

Jautājot par tehnoloģiju izmantošanu ikdienā, lielākā daļa aptaujāto atbildēja, ka dažādas aplikācijas savā telefonā izmanto katru dienu (71,2%), reizi mēnesī vai retāk izmanto 8,8% un 17,4% neizmanto aplikācijas vispār vai arī nav pieejams viedtālrunis.

Ikgadējo aptauju veica ISIC Latvija. ISIC ir vienīgā starptautiskā UNESCO atzītā studentu, skolēnu, pasniedzēju identifikācijas un atlaižu karte, ko lieto vairāk kā 5 miljonu jauniešu visā pasaulē.

Viedtālrunī visbiežāk izmanto sociālo tīklu aplikācijas (40,2%), epasta aplikācijas (30,7%), kā arī spēļu (15%) un dažādas aplikācijas, kas palīdz sportošanai (4,3%). Sociālie tīkli popularitāti ir iemantojuši arī interneta lietošanas paradumos, jo 32,2% tos izmanto visbiežāk, otrajā vietā atstājot interneta lietošanu mācību nolūkos (27,6%), savukārt trešajā vietā ierindojas ziņu portālu lasīšana (25,6%).

Jautājumā par sociālo tīklu izmantošanu, vispopulārākais ir facebook.com - 37% no respondentiem lieto to visbiežāk. Draugiem.lv izmanto 24,4%, daļa jauniešu izmanto twitter.com (16,7%) un instagram.com (16,9%).

Aptaujā piedalījās vairāk kā 1 100 respondentu no visas Latvijas. Vidējais vecums ir 24,1 gadi un lielākajai daļai ir iegūta vidējā izglītība un tiek turpinātas studijas Latvijā.

Svarīgākais