Pērn KNAB pametuši 16 darbinieki

© F64

Pagājušajā gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanu birojs (KNAB) izbeidzis darba tiesiskās attiecības ar 16 darbiniekiem, bet darbā pieņēmis 17 cilvēkus, liecina Ministru kabinetam un Saeimai iesniegtie KNAB ziņojumi par iestādes darbu 2014.gadā.

Pērn pirmajā pusgadā darbā iestādē pieņemti septiņi darbinieki, bet no amata atbrīvoti - pieci. Savukārt otrajā pusgadā darbā pieņemti desmit darbinieki, bet darba tiesiskās attiecības izbeigtas ar 11 darbiniekiem.

Uz pagājušā gada 31.decembri KNAB strādāja 134 darbinieki.

Kā ziņots, starp tiem, kas pērn aizgājuši no KNAB, ir biroja Izmeklēšanas nodaļas vadītājas vietniece un KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes locekle Signe Bole un toreizējā Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece, kuras kritizējušas KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku. Tāpat biroju pameta Politikas plānošanas galvenais speciālists un bijušais biroja runasvīrs Andris Vitenburgs.

Valsts kancelejas vadīta ekspertu darba grupa rosinājusi veikt izmaiņas likumā, kas paredzētu stiprināt KNAB neatkarību no Ministru kabineta institucionālās pārraudzības. Pašreizējā redakcijā teikts, ka KNAB ir Ministru kabineta pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde.

Šodien prezentējot pagājušā gada darbības rezultātus, Streļčenoks peripetijas par domstarpībām starp viņu un daļu darbinieku neminēja, taču atgādināja, ka KNAB pastāv par neatkarīgu iestādi un atbalsta Valsts kancelejas vadītās ekspertu grupas izstrādātos grozījumus likumā. Šie grozījumi jau pērn septembrī tika iesniegti premjerministrei Laimdotai Straujumai (V). Tagad KNAB gaida premjerministres rīcību attiecībā uz šo grozījumu virzīšanu.

Svarīgākais