Šics nezina, ka viņu varētu lūgt izdot kriminālvajāšanai

© f64

Saeimas deputāta Mārtiņa Šica (LRA) rīcībā nav informācijas, ka viņu varētu lūgt izdot kriminālvajāšanai, norādīja politiķis.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) pirms 12.Saeimas vēlēšanām Šicu informēja, ka viņam piemērots liecinieka statuss Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas izmeklēšanas lietā.

Deputāts norādīja, ka viņš nav nedz saukts uz policiju, nedz arī pratināts.

Kā ziņots, ENAP drīzumā varētu nodot prokuratūrai lietu par Šica rīcību, vēstīja Latvijas Televīzija (LTV). Šics, vēl strādājot iepriekšējā darbā - Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā -, publiskoja sabrukušajā lielveikalā "Maxima" bojāgājušo vārdus.

ENAP vadītājs Gatis Gudermanis par tālāko izmeklēšanas virzību komentārus nav sniedzis, taču LTV rīcībā esošā informācija liecinot, ka jau drīzumā lietu varētu nodot prokuratūrai.

Ja prokurors saskatīs pamatu lietas turpināšanai, Saeimai tiks lūgts izdot Šicu kriminālvajāšanai, un viņš var nonākt līdzīgā situācijā kā viņa partijas biedrs Dainis Liepiņš (LRA), kurš ir zaudējis iespējas pilnvērtīgi piedalīties parlamenta darbā saistībā ar to, ka tiesā pret viņu tiek izskatīta krimināllieta.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.