Siltā ziema attur kāpt uz ledus

© f64

Šoziem izglābto cilvēku skaits, kuri ielūzuši ūdenstilpju ledū, ir neliels, salīdzinot ar iepriekšējo gadu statistiku. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šo situāciju skaidro ar silto ziemu un iedzīvotāju nedrošību atrasties uz ledus.

Mežaparkā, Ķīšezera krastā, VUGD sadarbībā ar citiem valsts dienestiem ceturtdien demonstrēja vairākus glābšanas operāciju scenārijus, kuros cilvēks ir ielūzis ledū vai atrodas uz ledus gabala atklātā jūrā. Demonstrējumos piedalījās VUGD glābēji, Rīgas Pašvaldības policijas nirēji, kā arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

Šoziem palīgā saucienus par ielūšanu ledū VUGD saņēmis salīdzinoši maz un pavisam izglābis četrus cilvēkus. «Upēs, ezeros un jūrā ledus sega nav tik bieza, lai veicinātu cilvēku atrašanos uz ledus, tādēļ šī statistika nav tik dramatiska kā iepriekšējos gados,» situāciju raksturo VUGD Rīgas reģiona pārvaldes Dienesta nodaļas vecākais inspektors majors Juris Blūzmanis. «Glābēji uzsver, ka jebkuros laikapstākļos uz ledus atrasties ir bīstami, jo tā biezums ir nevienmērīgs. Tomēr, ja cilvēks nolēmis kāpt uz ledus, noderīgi var būt pašizgatavoti vai iegādāti irbulīši, nelieli koka mietiņi ar naglām, ar kuriem, ledus ielūšanas gadījumā, izkļūt no ūdens ir daudz vieglāk.»

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais