Vēl var pieteikties pārtikas pabalstam

Rīgas Sociālā dienesta nodaļu teritoriālajos centros decembrī pabalstu par palīdzību pārtikas iegādei saņēmuši 10 708 rīdzinieki, un šim mērķim izlietoti 321 240 lati. Pabalsta apmērs vienai personai ir 30 lati, un, lai gan to izmaksās līdz 1. aprīlim, pēdējais pieteikšanās termiņš ir 30. janvāris.

Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice skaidro, ka šis pabalsts tiek piešķirts, lai sniegtu vienreizēju materiālu atbalstu bērniem, vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējiem un personām, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu.

Tiesības saņemt pabalstu ir personām, kuras deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un dzīvo atbilstoši norādītajai adresei. Lai saņemtu pabalstu, tiek vērtēti iedzīvotāju vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā.

Pabalsts tiek piešķirts bērniem ģimenēs, kurās ir vismaz viena darbspējīga persona un kuru ienākumi nav lielāki par 90 latiem katram ģimenes loceklim mēnesī. Šāds ienākumu slieksnis ir noteikts arī tām ģimenēm, kurās dzīvo vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, vai personas, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu un kuru ģimenē ir vismaz viena darbspējīga persona. Savukārt tās ģimenes, kurās ir tikai vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, vai personas, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu un nav neviena darbspējīga persona – uz pabalstu var pretendēt, ja viņu ienākumi ir 144 katram ģimenes loceklim mēnesī.

Lai pieprasītu pabalstu, cilvēkam jāvēršas Sociālajā dienestā un līdz 2010. gada 30. janvārim jāiesniedz iesniegums par pabalsta piešķiršanu un jāizpilda iztikas līdzekļu deklarācija, ja tāda vēl nav izpildīta.

Svarīgākais