Ātrākie braucēji joprojām "bembisti"; rekords 209 km/h

© scanpix

Valsts policijas (VP) rīcībā esošie pārvietojamie fotoradari pērn fiksējuši vairākus tūkstošus ātruma pārkāpumu, bet visievērojamākais no tiem bijis uz Jelgavas šosejas, kur automašīna BMW traukusies ar ātrumu 209 kilometri stundā (km/h), liecina Iekšlietu ministrijas apkopotā informācija, ar kuru šodien tika iepazīstināta Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Pērn laikā no 29.maija līdz 31.decembrim VP rīcībā esošie četri pārvietojamie fotoradari konstatējuši 6477 ātruma pārkāpumus. Lielākie ātruma pārkāpumi konstatēti Jelgavas šosejas 14.kilometrā. Uz šī ceļa, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, automašīnu "BMW 318" un "BMW 520" vadītāji traukušies attiecīgi ar ātrumu 209 un 169 km/h.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā norādīja, ka no četriem 2008.gadā iegādātajiem pārvietojamiem fotoradariem patlaban darbojas vien divi, taču šīs mērierīces ir krietni nolietotas un regulāri lūst.

Jau ziņots, ka februārī darba režīmā sāks funkcionēt 16 stacionārie fotoradari, aģentūrai LETA pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs.

Valdība jau 2013.gadā lēma, ka kopumā līdz 2017.gadam ik gadu CSDD iegādāsies 20 fotoradarus.

Savukārt par jaunu pārvietojamo ātruma mērierīču iegādi precīzas skaidrības joprojām nav. Iepriekš Valsts policija izvirzīja priekšlikumu iegādāties vismaz 15 pārvietojamos radarus, taču tam nepieciešams atbilstošs finansējums, kāds šobrīd nav iedalīts.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.