Nākamnedēļ apmeklētājiem atvērs Bērnu slimnīcas jauno korpusu

© Lauris Vīksne, f64

Nākamās nedēļas pirmajās dienās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā apmeklētājiem plānots atvērt daudzfunkcionālā korpusa centrālo ieeju.

Līdz ar to jaunajā korpusā pilnā apjomā strādās reģistratūra, plānveida pacientu uzņemšana, kā arī funkcionālā diagnostika, radioloģiskā diagnostika, kardiologu ambulatorā pieņemšana. Šīs struktūras izvietotas ēkas pirmajā stāvā.

Tāpat plānots līdz martam pārcelt uz jauno ēku intensīvās terapijas nodaļu un jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļu. Jau šobrīd jaunajā korpusā atrodas laboratorija, kura izvietota trešajā stāva.

Ar laiku uz ēkas pirmo stāvu tiks pārcelta arī Saulaino dienu bibliotēka un iekārtotas ēdināšanas telpas, taču slimnīcā ārstniecība ir prioritāra, tāpēc sākotnēji tiek domāts par pārējo struktūru pārcelšanu un darbības uzsākšanu, skaidroja slimnīca.

Pēc slimnīcas pārstāves stāstītā, pašlaik notiek aktīvs darbs pie iekšējo norāžu izvietošanas un rindu sistēmas adaptēšanas, lai, atverot korpusu, varētu veiksmīgi novirzīt pacientu plūsmu.

Jau ziņots, ka daudzfunkcionālā korpusa platība ir 10 000 kvadrātmetru un tas tika atklāts 2009.gada 2.oktobrī Bērnu slimnīcas 110.jubilejas svinību laikā.

Pateicoties šim projektam, slimnīcas speciālisti spēs veikt arvien sarežģītākus izmeklējumus un operācijas tepat Latvijā, nodrošinot augstākā līmeņa ārstniecību un aprūpi īpaši smagi slimajiem pacientiem, norādīja slimnīcā.

Projekta kopējās izmaksas ir ap 18,3 miljoniem latu.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais