Piekrastes pašvaldības prasa noteikt pludmaļu juridisko statusu

Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienība prasa noteikt pludmaļu juridisko statusu un lemt par to apsaimniekošanu.

Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrasti pārvalda 16 vietējās pašvaldības, kuras apvienojušās Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienībā, kas darbojas Latvijas Pašvaldību savienības sastāvā.

Piekrastes pašvaldības uztrauc fakts, ka Latvijā vēl arvien nav sakārtots jautājums par pludmales juridisko statusu un tās apsaimniekošanu.

Saskaņā ar Civillikumu jūras piekraste pieder valstij Finanšu ministrijas personā, bet saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu "Par koncepciju par Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes joslas ierakstīšanu zemesgrāmatā uz valsts vārda" piekrastes josla ierakstāma zemesgrāmatā uz valsts vārda Vides un Zemkopības ministriju personā, kā arī uz pašvaldību vārda. Koncepcijas īstenošana uzdota Tieslietu, Vides un Zemkopības ministrijām.

Ņemot vērā finanšu resursu samazinājumu 2010.gada pašvaldību budžetos, daudzas piekrastes pašvaldības vairs nebūs spējīgas apsaimniekot valsts īpašumu, gādājot par tā tīrību un kārtību un uzturot nacionālas nozīmes peldvietas, kā to ir veikušas līdz šodienai, apgalvo LPS.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais