"Rīgas satiksme" prasa atsaukt izplatīto informāciju par iespējamo krāpšanos

© F64

TV3 raidījumā "Nekā personīga" 1.februārī paustajā informācijā par iespējamu krāpšanās shēmu "Rīgas satiksmē" saistībā ar mazgāšanas līdzekļu iegādi netrūkst faktiskajiem apstākļiem neatbilstošu paziņojumu un melīgu apgalvojumu, aģentūrai LETA apgalvoja "Rīgas satiksmes" Tehniskās kontroles daļas priekšnieka vietnieks Vjačeslavs Stunžāns, kurš sižetā minēts kā viens no krāpšanās līdzdalībniekiem.

Stunžāns informē, ka ir vērsies pie juristiem, lai nekavējoties sagatavotu iesniegumu TV3 par, viņaprāt, nepatieso ziņu tūlītēju atsaukšanu, kā arī gatavojas vērsties tiesā par goda un cieņas aizskaršanu gadījumā, ja viņa lūgums netiks pildīts.

Stunžāns uzsver, ka "melīgajā informācijā" tika minēts arī viņš kā persona, kura esot veikusi fiktīva darījuma uzraudzību, šādi gan tieši, gan netieši viņu apvainojot noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un noziedzīga nodarījuma atbalstīšanā.

"Šādas nepatiesas ziņas met nopietnu ēnu uz manu reputāciju un nodara morālu kaitējumu man, manai ģimenei un tuviniekiem," pauž Stunžāns, apgalvojot, ka lielākā daļa no jautājumiem, kas tika minēti sižetā, nav viņa kompetencē un viņš par tiem nekā nezina. "Komentēt šos jautājumus nevaru, taču pilnīgi noteikti un viennozīmīgi ir skaidrs, ka es nekad neesmu "piesedzis", "uzraudzījis" vai kā citādi atbalstījis fiktīvu līgumu slēgšanu vai fiktīvu darījumu norisi! Nekad un nekā neesmu bijis iesaistīts arī tādā noziegumā kā krāpšana," apgalvo Stunžāns.

Kā ziņots, TV3 raidījums "Nekā personīga" vakar vēstīja, ka "Rīgas satiksmē", iespējams, notikusi krāpšana saistībā ar tīrīšanas līdzekļu iegādi. Ne Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), ne arī Valsts policija par šo gadījumu lietu neesot ierosinājusi un izmeklēšanu neesot sākusi.

Notikušo "Rīgas satiksmē" sola pārbaudīt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).