Saeimas priekšsēdētāja un vairāku komisiju pārstāvji apmeklēs Ukrainu

© f64

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), kā arī vairāku parlamenta komisiju pārstāvji nākamnedēļ dosies vizītē uz Ukrainu.

Nākamnedēļ Ukrainas nacionālajā filharmonijā notiks Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atklāšanas pasākums, kā arī divpusējās tikšanās ar Ukrainas amatpersonām.

Uz Ukrainu dosies arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (V), Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols (VL-TB/LNNK), kā arī deputātu grupas sadarbībai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Ainārs Mežulis (ZZS).

Tāpat komandējumā dosies Saeimas priekšsēdētājas biroja vadītāja Rita Našeniece, priekšsēdētājas ārlietu padomnieks Aivis Kļavinskis, kā arī vairāki citi parlamenta pārstāvji.

Saeimas Prezidija apstiprinātais komandējums paredz, ka parlamentāriešu vizīte Ukrainā notiks no 12.februāra līdz 14.februārim.

Latvijā

Vairāki Saeimas deputāti sodīti par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tostarp atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un agresīvu braukšanu, ceturtdien parlamentā ziņoja deputāts Edmunds Zivtiņš (LPV), pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Svarīgākais