Policistiem iegādāts vairāk nekā tūkstotis bruņuvestu

© f64

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) pagājušā gada nogalē Valsts policijai un Drošības policijai iegādājusies vairāk nekā tūkstoti bruņuvestu komplektu, aģentūra LETA noskaidroja NVA. Pagājušā nedēļā vestes nodotas Valsts policijas un Drošības policijas struktūrvienībām.

Bruņu vestes ir četru dažādu veidu un atkarībā no to triecienizturības paredzētas dažādām situācijām. Ir iegādātas īpaši vieglās bruņuvestes, kas paredzētas slēptai nēsāšanai zem krekla, un vieglās bruņuvestes, kuras var nēsāt zem virsjakas. Tāpat policijas darbinieki un speciālo uzdevumu vienību policisti saņēma taktiskās bruņuvestes atklātai nēsāšanai. Tās spēj nodrošināt aizsardzību ne tikai no pistoles vai revolvera šāviena, bet arī snaiperu šautenes vai trieciena šautenes lodēm.

Katra no vestēm ir ievietota speciālā somā, lai to ērtāk glabāt. Vairākos komplektos ietilpst arī speciāla auduma krekli, kas velkami zem vestēm.

Īpaši vieglās bruņuvestes ir ražotas Lietuvā, Lietuvas un ASV kopuzņēmumā, bet pārējās ražotas Somijā, un tās policijas ekipējumā lieto ne tikai Skandināvijas valstīs, bet arī Francijā.

Svarīgākais