Meklē nosaukumu grāmatai par Vairu Vīķi-Freibergu

Izdevniecība "Baltic Screen" izsludina konkursu, un aicina interesentus iesniegt priekšlikumus nosaukumam grāmatai par bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas biogrāfijas līdz šim neatklātām lappusēm.

"Grāmatas darba nosaukums ir "Vairas virtuve", taču, iespējams, varētu atrast kādu vēl piemērotāku nosaukumu šim apjomīgajam pētījumam, ko pati Vīķe-Freiberga publiski jau nodēvējusi par "ķengu grāmatu"," uzskata grāmatas izdevēji.

Izdevēji aicina iesūtīt priekšlikumus par iespējamo grāmatas nosaukumu, interesentiem atklājot, ka jaunās grāmatas autori meklējuši atbildes uz jautājumiem, kāpēc Vaira Vīķe-Freiberga, kas neapšaubāmi bijusi spilgta personība, pārlieku daudz veltījusi ārējam spožumam un personiskajam komfortam.

"Baltic Screen" uzskata, ka Vīķes-Freibergas gadiem Latvijas varas virtuvē un arī laikam pirms tam ir veltītas vairākas grāmatas, bet, tikai ar dažiem izņēmumiem, tās pārsvarā ir bijušas atklāti vai slēpti glaimojošas.

Visi konkursa priekšlikumi būs lasāmi mājas lapā "www.vairasvirtuve.lv" Savukārt piemērotāko grāmatas nosaukumu autori saņems balvas.

"Visprecīzākā un pārliecinošākā grāmatas nosaukuma varianta iesūtītājam būs iespēja tikt pie pašas Vīķes-Freibergas lietotas sarkanas rokassomiņas, kuras autentiskumu apliecinās klātpieliktie dokumenti," sola grāmatas izdevēji.

Priekšlikumus par jaunās grāmatas nosaukumu "Baltic Screen" aicina iesūtīt uz elektroniskā pasta adresi "balticscreen@gmail.com" līdz 21.janvārim.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais