Vakar vakarā gāzes eksplozijā apdegumus guvuši trīs ugunsdzēsēji

© vugd.lv

Vakar vakarā Rīgā, dzēšot ugunsgrēku, negaidītā gāzes eksplozijā cietuši trīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki.

Kā aģentūra LETA uzzināja VUGD, plkst.22.01 dienests saņēma informāciju, ka Rīgā, Ķeguma ielā, gāzes noplūdes rezultātā ir izcēlies ugunsgrēks kādas piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī.

Kopējā degšanas platība bija deviņi kvadrātmetri. Degošajā dzīvoklī neviena cilvēka nebija. No pārējiem dzīvokļiem VUGD darbinieki evakuēja 29 cilvēkus.

Ugunsdzēsējiem strādājot notikuma vietā, eksplodēja dabasgāze. Sprādziena rezultātā trīs VUGD darbinieki - 46, 34 un 30 gadus veci vīrieši - guva apdegumus un tika nogādāti Valsts apdegumu centrā. Viņu gūtās traumas nav bīstamas dzīvībai.

Ugunsgrēku izdevās lokalizēt plkst.22.38, bet pilnībā likvidēts tas tika plkst.23.58.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais