Salst, lai redzētu Parīzi

© f64

"Ceturtdien Neatkarīgās TV programmā izlasīju, ka piektdien deviņos no rīta airBaltic atklās jaunas biļešu kases un pirmās 200 biļetes varēs iegādāties par 19 latiem vienā virzienā," stāsta pensionāre Maruta. Viņa piektdien jau sešos no rīta bija pie Tērbatas ielas 14. nama durvīm, lai pēc pāris stundām varētu nopirkt biļeti uz Barselonu.

Pirmie interesenti par lētajām aviobiļetēm jau ceturtdienas vakarā paši sāka veidot rindu, lai varētu iegādāties biļetes uz kādu sen lolotu galamērķi. Tā kāds asprātis ieradās pulksten divos naktī un, lai neaizmirstu, uz kuru galamērķi no rīta pirkt biļetes, sniega kupenā ierakstīja Taškenta. Viņš nolēmis kopā ar draugiem brīvdienas pavadīt Uzbekistānas kalnos. "Ne jau katru dienu no Rīgas uz Taškentu iespējams aizbraukt par 19 latiem," stāsta biļešu pircējs.

Kāda kundze atzīst, ka uz Tērbatas ielu nebūtu nākusi, ja vien nebūtu pēkšņi radusies negaidīta situācijai. "Nākamotrdien jābrauc uz paziņas bērēm Hamburgā. Biļete internetā vienam maksā ap 160 latu, taču mēs esam četri braucēji, un tas izmaksātu pārāk dārgi, taču šoreiz piedāvājums ir tieši laikā," stāsta pircēja.

Šefību par sanākušo interesentu uzskaiti un reģistrēšanu uzņēmās 22 gadus vecais Agris Ameriks, kurš plašāk zināms kā Rīgas domes deputāta kandidāts no LPP/LC saraksta. Viņš pastāstīja, ka lētās biļetes gaidīja jau kopš ceturtdienas septiņiem vakarā.

Īsi pirms pulksten deviņiem piektdienas rītā potenciālie pircēji bija jau vairāki simti, taču izziņoto lēto biļešu skaits bija vien 200. airBaltic nolēma to palielināt vēl par 300, lai visiem interesentiem būtu iespēja par zemām cenām aizlidot uz vēlamajiem galamērķiem.

Uzzinot šo jaunumu, Marutas kundze izdomāja, ka kādās brīvdienās varētu aizbraukt ne tikai uz Barselonu, bet arī uz Venēciju, kas jau sen bija viņas lolots sapnis.

"Pārdošanas rezultāti rāda, ka populārākie galamērķi bija Barselona, Parīze, Stambula, Atēnas un Londona," Neatkarīgajai atklāj airBaltic pārstāvis Jānis Vanags.

Svarīgākais