Mūzikas zvaigznes mirdzēs Ventspilī

© publicitātes

Ventspilī sestdien izskanēs 2014. gada muzikālās pērles un tiks noskaidrots, kuru no aizvadītā gada dziesmām klausītāji atzinuši par vērtīgāko. Ventspilnieki jau gatavojas uzņemt viesus un kā vienmēr gatavojas vērienīgi.

Šogad, atzīmējot Muzikālās bankas 15. sezonas noslēgumu, pasākums notiks jubilejas gaisotnē. Būs vairāki pārsteigumi, novitātes un viegla ironija, velkot paralēles ar Oskara balvu ceremoniju. Tie, kuri uz noslēguma pasākumu biļetes nav iegādājušies laikus, uz labām vietām var vairs necerēt. Tās jau izpirktas. Taču vēl var pagūt iegādāties biļetes uz ģenerālmēģinājumu.

Ventspils kultūras centra vadītāja Valda Gulbe Neatkarīgajai atklāj, ka «biļetes uz Muzikālās bankas 2014 apbalvošanas ceremoniju ir izpārdotas par 97%. Vairākas biļetes palikušas tikai uz ģenerālmēģinājumu. Uz vakara koncertu dažas biļetes palikušas tikai pašā augšā. Ventspilnieki tiešām gaida šo pasākumu!»

Ventspilnieks Gatis, jautāts, vai iecerējis doties uz Muzikālo banku, stāsta, ka noteikti to garām nelaidīs. «Pēc manām domām, Muzikālā banka ir ziemas skaļākais un aktuālākais notikums Ventspilī, tāpēc ar nepacietību gaidu,» stāsta jaunietis. Pēc viņa domām, tā ir lieliska iespēja Ventspilī, nebraucot uz galvaspilsētu, vienkopus redzēt un dzirdēt populārākos mūziķus Latvijā.

Arī 24 gadus vecā ventspilniece Linda neslēpj, ka gaida Muzikālās bankas fināla pasākumu un to apmeklē jau vairākus gadus pēc kārtas. «Gribu redzēt, kāda grandioza skatuve būs šogad, bet vairāk par visu ļoti gaidu mūziķa Dona uzstāšanos. Viņš ir mans favorīts arī šogad.» Viņa šo pasākumu garām nelaiž, jo koncertā varot iegūt pozitīvas emocijas. «Kāpēc gan nepavadīt brīvo laiku labā atmosfērā,» jautā Linda.

Tāpat pasākumu nenoliedzami gaida Ventspils naktsmītņu īpašnieki, jo tā ir iespēja laikā, kas nav aktīvākā tūrisma sezona Ventspilī, piesaistīt papildu klientus.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka šogad pasākums notiks īpašākā gaisotnē nekā citus gadus. Tā producents Aigars Dinsbergs atklāj, ka uz skatuvi vedīs sarkanais paklājs, bet uz pašas skatuves ar zelta rāmjiem būs ierāmēti visi 15 bijušie Muzikālās bankas uzvarētāji. Šā gada Muzikālā banka būs īsts izaicinājums tehniskajiem darbiniekiem. Šogad pirmo reizi bijušās green room vietā būs uzcelta īsta LR2 radiostudija, no kuras tiešraidē arī cilvēki pie radio aparātiem varēs dzirdēt priekšnesumus un aizkulišu intervijas. Tāpat vēl viens pārsteigums, ko producenti ir sagatavojuši Muzikālās bankas 2014 koncerta skatītājiem, būs decibelu sistēma. Pēc katras dziesmas atraktīvie koncerta vadītāji iesaistīs zāles skatītājus, lai beigās, pirmo reizi koncerta vēsturē, noteiktu arī zāles skatītāju simpātijas. Tāpēc māksliniekiem ir uzdots mājasdarbs – pēc iespējas greznākus un aizraujošākus priekšnesumus. Šogad māksliniekiem būs jāspēlē ar pilnu jaudu. Decibelu mērītājs pēc aplausiem noteiks zāles skatītāju simpātiju.

***

Labi pavadīts laiks Ventspilī

Aija ANDREJEVA:

– Muzikālā banka, protams, ir notikums. Īstenībā, nevienu reizi neesmu braukusi uz Muzikālo banku ar cerībām iegūt kādu vietu – man tā vairāk ir atkalredzēšanās ar kolēģiem, ballīte divu dienu garumā un labi pavadīts laiks Ventspilī. Tas ir pats labākais. Tā jau ir tradīcija kopš 2004. gada – esmu tur bijusi katru gadu, izņemot pagājušo.

Vērtējot dziesmas, mani favorīti šajā Muzikālajā bankā ir Jānis Stībelis un Marta Ritova ar dziesmu 2 pasaules. Man šī dziesma iepatikās jau no pirmās reizes, kad to dzirdēju. Man ļoti patīk arī grupas Astro’n’out izpildītā dziesma Zilonis. Kura vēl? Dziesma Mani vēl no Dailes teātra izrādes Izraidītie, ko izpilda Ryga & Ērika Eglija. Jā, šī ir viena no manām favorītdziesmām. Pirmkārt, man nenormāli patika izrāde, taču dziesmu es zināju vēl pirms redzēju izrādi. Otrkārt, kad noskatījos izrādi, šī dziesma ieguva pavisam citu skanējumu. Man ir ļoti liels prieks par projektu Ryga, un es ļoti ceru, ka tas būs ilgdzīvotājs, nevis tikai viena hita projektiņš.

Paralēli Muzikālajai bankai nopietni gatavojos arī savai Latvijas koncerttūrei Soļi, kas sāksies 14. februārī Vidzemes koncertzālē Cēsis un noslēgsies ar TV lielkoncertu 24. aprīlī koncertzālē Palladium. Tagad tikai sāk trūkt miega, bet – pirms tik nozīmīga notikuma arī nevar pagulēt. Tā jau ir jebkuram.

Būt finālā – tas jau ir sasniegums

Emīls BALCERIS, Musiqq:

– Katru gadu gaidām Muzikālo banku, kas savā ziņā ir ne tik daudz sacensība un cīņa par pirmajām vietām, cik foršs pasākums ar iespēju satikties ar citiem mūziķiem, ar kuriem varbūt neesam satikušies visu gadu. Tā ir lieliska iespēja ne tikai visiem kopā padziedāt, bet arī parunāties, kā kuram iet. Tā ir ļoti laba informācijas apmaiņa, jo tur parasti satiekas tie, kuri mūzikas lauciņā kaut ko aktīvi arī dara. Un tas jau ir daudz. Turklāt tas, ka esam iekļuvuši piecpadsmitniekā, jau ir augsts sasniegums. Jo dziesmas vērtē ne tikai žūrija, bet arī klausītāji, un tas ir galvenais – ka viņiem patīk. Tātad – cilvēki mūsu dziesmu klausās, un tas jau būtībā ir pats svarīgākais.

Mani favorīti ir grupa Astro’n’out ar dziesmu Zilonis. Pirmkārt, man ļoti patīk pati dziesma. Otrkārt, šai dziesmai apakšā ir ļoti interesants bīts, kas uzreiz to pārveido nedaudz savādākā stilā. Man ļoti patīk arī Ivo Fomina dziesma Mans ceļš. Ivo, kā vienmēr, ir savā stilā, savā žanrā, un viņam tas ne tikai piestāv, bet arī ļoti labi sanāk. Man vienmēr ir patikusi viņa mūzika, esmu daļējs viņa fans. Biju Liepājā uz Ivo Fomina koncertu, un izrādījās, ka lielākajai daļai dziesmu es pat vārdus zinu no galvas! Interesants gabals šajā Muzikālās bankas finālā ir arī Ūdrītim [Ūdris & Balode] – Nāk un padzeras. Viņš ir autors ļoti labām dziesmām, un šīs dziesmas izpildījums ir tieši viņa stilā, viņam tas ļoti piestāv.

Uzklausījusi Santa RAITA

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais