Braukšanu apgrūtina apledojums

© f64

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoša, brauktuves nokaisītas.

Braukšanu pa reģionālajiem autoceļiem daudzviet apgrūtina izveidojies apledojums. Bez nokrišņiem. Latgalē un Vidzemē atsevišķos rajonos migla. Gaisa temperatūra no – 4ºC līdz 0ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā, valsts centrālajā un austrumu daļā, gaidāmi nokrišņi sniega un slapja sniega veidā. Veidosies apledojums.

Šobrīd brauktuves vietām apledojušas Ogres, Rīgas, Dobeles, Liepājas, Saldus, Tukuma, Ventspils, Balvu, Ludzas, Alūksnes, Cēsu, Limbažu, Valkas un Valmieras apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 173 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no trijiem naktī, veic slideno posmu kaisīšanu.

Lai nepakļautu sevi un citus satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, braucot sliktas redzamības apstākļos, un gājējus vilkt apģērbu ar labi saskatāmiem gaismu atstarojošiem elementiem vai lietot atstarotājus.

Ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Svarīgākais