PRAKTISKI PADOMI: Lietas, kas jāzina, pirms iegūt tetovējumu

© Facebook

Mūsdienās tetovējums ir teju katram otrajam jaunietim. Taču katram, kurš pie sevis izdaiļošanas ķeras pirmo reizi, sākotnēji būtu svarīgi uzzināt visu pieejamo informāciju par procesu, kas noved pie tintes ievadīšanas ādā, kā arī par meistaru, kas veic šo darbu.

„Rīgas Tintes” tetovēšanas salona pārstāvis Jānis stāsta, ka pirms tetovēšanās nepieciešams izdarīt divas lietas. Pirmkārt, jāatrod profesionāls meistars un jāapskata viņa portfolio, lai noskaidrotu, kāda veida darbus meistars veido.

Otrkārt, pēc sev piemērota meistara atrašanas, obligāti jādodas uz konsultāciju pirms ķeršanās pie ķermeņa izdaiļošanas. Nav ieteicams pierakstīties pie meistara, ja nav zināms, vai viņš būs spējīgs īstenot klienta iecerēto ideju tetovējumam. „Svarīgs ir arī faktors, cik esi gatavs maksāt par to, kas būs uz tevis visu dzīvi. Cits nav gatavs ne cik maksāt, līdz ar to viņš pie īsta meistara netiks. Uzskati ir ļoti dažādi. Dažs labs pērk bikses par 100 eiro, bet par tetovējumu ir gatavs maksāt tikai 20,” stāsta Jānis.

Arī Gunta Vlasenko no „Tattoo Vadim” brīdina, ka ar iegūto tetovējumu būs jāsadzīvo viss mūžs, turklāt pirms tā taisīšanas obligāti jāpārliecinās, ka tetovētājs lieto vienreizējas adatas, cimdus un krāsu trauciņus, lai neradītu draudus klienta veselībai. Viņa arī uzsver, ka uz salonu 90% gadījumu nāk cilvēki, kas jau zina, ko grib, ņemot līdzi savas skices un idejas, kuras pilnveido kopā ar meistaru.

Savukārt Jānisn no „VipTattoo” stāsta, ka pats elementārākis esot neiet tetovēties dzējumā vai jebkādu citu vielu ietekmē. Katram klientam ir jāzina, ko viņš grib, kā arī jāsarunā konkrēts laiks, kad ierasties, nevis vienkārši ienākt salonā un pieprasīt tikt tetovētam.