Streļčenoka novērtēšanas komisiju varētu izveidot nākamnedēļ

© KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka ikgadējā novērtēšanas komisija varētu tikt izveidota nākamnedēļ.

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) preses sekretāre Aiva Rozenberga aģentūrai LETA pastāstīja, ka premjerministre rīkojumu par komisijas izveidi varētu parakstīt nākamās nedēļas sākumā.

LETA jau ziņoja, ka Ministru prezidente janvāra sākumā pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru paziņoja, ka veidos KNAB priekšnieka ikgadējo darbības novērtēšanas komisiju. Šāds lēmums pieņemts, jo biroja iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos netiek uzskatīta par labas pārvaldības praksi. Pēc komisijas secinājumiem arī tiks lemts par turpmāko rīcību, tostarp, vai veidot komisiju, kas izvērtēs Streļčenoka atbilstību ieņemamajam amatam.

Kā ziņots, Augstākās tiesas (AT) Civillietu departaments atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā par bijušās KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes atjaunošanu amatā, līdz ar to stājies spēkā spriedums par viņas atjaunošanu amatā. Apelācijas instances tiesa par labu Strīķei noteica vidējo izpeļņu un tiesāšanās izdevumus aptuveni 7000 eiro apmērā.

Premjerministre atgādināja, ka tiesas apmierinātās kompensācijas prasības KNAB amatpersonām ir jāsedz no KNAB budžeta. "Protams, tā ir darba alga, kas jāmaksā, taču cilvēks nestrādāja, un tas nozīmē, ka tie bija zaudējumi. Tie ir nelietderīgi izmantoti līdzekļi, tāpēc es uzskatu, ka vērtēšanas komisijai tas ir jāņem vērā," uzsvēra Straujuma.

Svarīgākais