Irbes jūras šaurumā notikusi divu kravas kuģu sadursme; cilvēki nav cietuši

© ventasbalss.lv

Irbes jūras šaurumā pie Miķeļbākas vakar notikusi divu kravas kuģu sadursme, bet cilvēki negadījumā nav cietuši, aģentūru LETA informēja Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Vakar ap plkst.20.30 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs novēroja, ka divi kravas kuģi veic bīstamu manevru, kas beidzās ar to, ka pie Miķeļbākas notika Dānijas karoga kuģa "Maersk Etienne" un Panamas karoga kuģa "Coral Opal" sadursme.

Sadursmē abi kravas kuģi ir guvuši bojājumus un kuģī "Coral Opal" balasta tankā ir neliela sūce, kura neietekmē kuģa peldspēju. Cilvēki negadījumā nebija cietuši.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja glābšanas kuģi "Astra", kura apkalpe veica vizuālo apsekošanu un kuģu pārbaudi jūrā. Papildus centrs norīkoja Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru doties uz notikumu vietu, lai veiktu video un foto fiksāciju un pārbaudītu vai bojājumu rezultātā nav notikusi naftas produktu noplūde jūrā.

Naftas produktu noplūde netika konstatēta.

Kuģis "Coral Opal" ir norīkots doties Ventspils ostas reidā, savukārt "Maersk Etienne" turpina kustību uz Rīgas ostu.

Krasta apsardzes dienestā tiek apkopoti materiāli izmeklēšanas uzsākšanai.

Svarīgākais