Samazinājies ūdens līmenis Ogres upē

© F64

Pa nakti samazinājies ūdens līmenis Ogres upē dārzkopības sabiedrības "Dārziņi" apkārtnē, kur vakar bija applūduši 10 - 12 īpašumi.

Kā informēja Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs, tur kur vakar bija applūdušas dārza mājas un īpašumi, šodien var iet sausām kājām.

Nedaudz samazinājies arī vižņu sablīvējums Ogres lejtecē. Ūdens iztece no Ogres šobrīd ir apmierinoša un briesmas pagaidām nedraud. Taču situācija būs atkarīga no laika apstākļiem. Tādēļ policija un pašvaldības pārstāvji turpina dežurēt applūstošajās teritorijās un novērot situāciju.

Kā aģentūrai LETA vakar skaidroja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢM), vakar līdz darba dienas beigām ūdens līmenis Ogres lejtecē bija nokrities zem trīs metru atzīmes.

Plkst.12 ūdens līmenis bija 3,02 metri virs novērojumu stacijas "Ogre" nulles līmeņa. Kā norādīja hidrologi, šis ir augsts brīdinājuma līmenis. Piemēram, palienes pārplūšana Ogrē pie Norupītes notiek, kad ūdens līmenis sasniedz divu metru atzīmi.

Savukārt plkst.19 ūdens līmenis bija 2,98 metri, liecināja informācija LVĢM mājaslapā.

Jau ziņots, ka trešdienas, 14.janvāra, vakarā strauji cēlies ūdens līmenis Ogres lejtecē Ogresgala pagasta teritorijā, applūdinot zemākās vietas. Ogres lejtecē ledus sastrēgums saglabājās vairāku kilometru garumā.

Svarīgākais