Muzikālajai bankai finiša taisne; balso vēl tikai šodien!

© f64

Latvijas Radio 2 rīkotās aptaujas Muzikālā banka fināls vairs nav aiz kalniem – balsošana vēl turpināsies tikai līdz 15. janvārim, bet dziesmu aptaujas apbalvošanas ceremonija notiks 24. janvārī Olimpiskajā centrā Ventspils.

Balsot iespējams aptaujas mājaslapā muzikalabanka.lv un portālā nra.lv, savukārt ikgadējais balsojums par draudzīgāko dziesmu risinās portālā draugiem.lv. Noslēguma ceremonijas šovs Ventspilī notiks aptaujas 15 gadu svinību noskaņās. Katrs izpildītājs priekšnesumu gatavos tā, lai izpelnītos arī zālē sēdošo atsaucību, jo pirmo reizi tiks piešķirta Zāles skatītāju simpātiju balva – to noteiks ar īpašu decibelu mērītāju, izmērot aplausu un ovāciju skaļumu. Jau tradicionāli kopā ar Latvijas Radio 2 radioraidījuma Muzikālā banka vadītājiem Baibu Palkavnieci un Kasparu Mauriņu ceremonijai būs trešais vadītājs, kas īpaši strādās ar skatītājiem zālē un kura vārds tiks atklāts tikai pirms koncerta. Uz skatuves ar saviem priekšnesumiem Kristapa Krievkalna instrumentālās grupas vadībā kāps arī Muzikālās bankas eksperti – Sonora Vaice, Romāns Vanags, Jānis Ķirsis, Ingus Ulmanis, Gunārs Freidenfelds, Inga Bērziņa, Armands Alksnis un Atis Auzāns.

Top 15*

2 pasaules – Jānis Stībelis & Marta Ritova

Ceļš uz mājām – Rassell & Sabīne Berezina

Debesis karstas – Igo

Lai kas arī nenotiktu – Marta Ritova un Emīls Balceris

Mani vēl – Ryga & Ērika Eglija

Mans ceļš – Ivo Fomins

Nāk un padzeras – Ūdris & Balode

Nelaid projām – Roberts Pētersons

Pāriet bailes – Dons

Salā jūra Daugaviņa – Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris

Sejas grāmata – Dabasu durovys

Sekundes – Musiqq

Soļi – Aija Andrejeva

Vēstule no Parīzes – Andris Ērglis

Zilonis – Astro’n’out

* Dziesmas sarindotas alfabēta secībā

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais