Siltums atkal kļūs dārgāks

Rīdziniekiem šā gada janvārī, februārī un martā siltumenerģijas tarifs netiks mainīts, un tas salīdzinājumā ar pērnā gada sākumu ir sarucis par 31%, Financenet informēja AS "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence. Tomēr uz gada beigām siltuma tarifs visticamāk pieaugs, jo Gazprom paaugstinās gāzes cenas Latvijai.

Par to vēsta portāls tvnet

No 1.janvāra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tarifu 29,24 lati par megavatstundu (Ls/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa. Tarifs ir par 31% zemāks, salīdzinot ar 2009.gada janvāri, un tas ir nemainīgs kopš pērnā novembra un ir viens no zemākajiem siltumenerģijas tarifiem Latvijā.

Sagaidāms, ka februārī un martā siltumenerģijas tarifs paliks līdzšinējā līmenī - 29,24 Ls/MWh. Siltumenerģijas tarifs janvārī, februārī un martā noteikts, atsaucoties uz AS "Latvijas gāze" 8.janvārī publicēto paziņojumu oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" - par dabasgāzes tirdzniecības galatarifiem janvārī, to prognozēm februārī un martā.

"Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifi var gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Gāzes cenas šogad pieaugs par 10-15%

Šogad gāzes cenas Latvijā varētu pieaugt par 10%-15%, intervijā izdevumam "Lietišķā Diena" prognozē Latvijā izveidotā Krievijas gāzes giganta "Gazprom" biroja vadītājs Jevgēņijs Roldugins. Skaidrība par tarifu pieaugumu varētu būt šā gada maijā. "Taču par to, ka jāmaksā būs vairāk nekā šobrīd, šaubu nav," brīdina Roldugins.

Gāzes cenu pieaugumu ietekmēs arī Saeimas pieņemtais lēmums par dabasgāzes nodokļa ieviešanu.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais