Dodoties izsaukumā uz avāriju pie Ķeguma, avarējusi ugunsdzēsēju automašīna

© vugd.lv

Šorīt dodoties uz izsaukumu, uz slidena ceļa avarējusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) automašīna, aģentūru LETA informēja VUGD.

Glābšanas dienests šorīt saņēmis informāciju par ceļu satiksmes negadījumu pie Ķeguma, kur nepieciešama arī VUGD palīdzība.

Dodoties uz izsaukuma vietu, VUGD cisterna slidenā ceļa dēļ iekļuvusi ceļu satiksmes negadījumā, kur sadūrušās divas smagās un trīs vieglās automašīnas. Negadījuma rezultātā vienā no vieglajām automašīnām iespiesti trīs cilvēki, kurus ugunsdzēsēji glābēji ar hidrauliskajiem instrumentiem atbrīvojuši.

Negadījumā bojā gājuši divi cilvēki, trīs ievainoti, tostarp arī divi ugunsdzēsēji.

Pēc avārijas seku likvidēšanas VUGD veiks notikušā apstākļu izvērtēšanu.

Jau ziņots, ka šorīt ceļu satiksmes negadījuma dēļ uz Daugavpils šosejas pie Ķeguma ir bloķēta satiksme. Negadījumā ir iesaistītas piecas automašīnas.

 

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais