Šonedēļ Latvijā turpināsies atkusnis

© F64

Lai arī ciklons, kas Latvijā nedēļas nogalē atnesa vētru un daudz nokrišņu, vēl nav īsti pametis Latvijas teritoriju, no Skandināvijas pussalas jau tuvojas jauns atmosfēras virpulis, ziņo "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs"(LVĢMC).

Tas gan nav tik ļoti aktīvs, tomēr tā nokrišņu zona pirmdien pēcpusdienā jau ir sasniegusi jūras piekrasti un tuvākajā diennaktī šķēros Latviju, nesot sniegu un slapju sniegu, kas pāries lietū. Rīt dienas laikā līs teritorijas lielākajā daļā; maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +1...+6 grādu robežās; pūtīs arī brāzmains vējš, kas jūras piekrastē brāzmās sasniegs pat 20-23 m/s. 

Turpmāk nedēļas gaitā arī vēl bieži gaidāmi nokrišņi (lielākoties slapjš sniegs un lietus), tomēr pakāpeniski to intensitāte un daudzums mazināsies, ceturtdien diena pat varētu aizritēt bez nokrišņiem.  Gaidāms, ka arī šīs nedēļas noslēgumā (svētdien) un nākamās nedēļas sākumā nokrišņu būs ļoti maz. Pakāpeniski mainīsies arī gaisa temperatūra – nedēļas gaitā atkusnis dominēs pār salu, rietumu rajonos termometra stabiņš gandrīz nenoslīdēs zem 0 grādu atzīmes, vien Latvijas austrumu rajonos sals tiks novērots biežāk, sevišķi naktīs, tomēr temperatūra nebūs zemāka par -1...-3 grādiem. Bet no svētdienas vismaz uz dažām dienām atkal teritorijas lielākajā daļā pastiprināsies sals.

Līdz ar to sniega sega, kas pirmdien no rīta valsts austrumos sasniedza pat 20-25 cm, nedēļas gaitā strauji kusīs, un, pastiprinoties salam, zemes virsma daudzviet varētu būt bez sniega.