Liepājā sāk pieņemties vējš; naktī sāksies vērta, pret rītu būs Rīgā

© Scanpix/AP

Patlaban Liepājas pusē vietām jau sākusies stipra snigšana. Ņemot vērā to, ka drīzumā tiek prognozēts stiprs vējš, uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari, radot šķēršļus satiksmei, kā arī var tikt nodarīti bojājumi satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, apgaismojumam u.c.

Jau ziņots, ka šovakar no Kurzemes puses sāksies sniegputenis un vētra. Maksimālās vēja brāzmas 25-30 metri sekundē gaidāmas Kurzemē un Vidzemes piekrastē, kur jau nakts pirmajā pusē tas iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un brāzmās sasniegs 20-24 metrus sekundē, nakts vidū jūras piekrastē brāzmās sasniedzot 25-30 metrus sekundē.

Meteoroloģijas centra mājas lapā atrodamā informācija liecina, ka ap plkst. 20.00 Liepājas un Ventspils pusē vējš sasniegs 16 m/s, bet vēl pēc divām stundām - jau 20-22m/s. Ap pusnakti Liepājā vējšs pūtīs ar 25 m/s lielu spēku, bet Ventspilī- ar 21 m/s. Pret rītu vējš pieņemsies spēkā un plkst. 3 no rīta Liepājā jau būs vērta 27 m/s, bet 4 naktī - 30 m/s.

Ap plkst.7-8 no rīta vējš sasniegs arī galvaspilsētu, brāzmās sasniedzot 17 m/s, iekams Liepājā un Ventspilī šajā laikā saglabāsies 27 m/s stiprs vējšs. Rīt dienas laikā Rīgā saglabāsies 18-19 m/s stiprs vējš, bet Kurzemē - tas nemazināsies, saglabājot 25 metru spēku. Vētra savu spēku sāks zaudēt rīt ap plkst. 18.00

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais