Arī nākamnedēļ gaidāmas spēcīgas vēja brāzmas

© F64

Pēc šajā nedēļas nogalē gaidāmās vētras, kad vēja brāzmas var sasniegt 30 metrus sekundē, arī nākamnedēļ ir gaidāmas spēcīgas vēja brāzmas, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Meteorologi prognozē, ka nākamās nedēļas laikā katru dienu teritorijas lielākajā daļā ir gaidāmi nokrišņi. Nedēļas sākumā Kurzemes pusē nokrišņi būs lietus veidā, bet centrālajos un austrumu rajonos sākotnēji būs sniegs, kas arī pāries lietū.

Naktīs, debesīm starp nokrišņu zonām skaidrojoties, gaisa temperatūra var noslīdēt līdz mīnus 5, mīnus 10 grādu atzīmei. Tikmēr vējam iegriežoties no rietumiem, atkal ir gaidāmi atkušņi. Dienā gaisa temperatūra pakāpsies līdz plus 3, plus 5 grādiem. Nedēļas vidū arī naktī gaisa temperatūra pat austrumos nebūs zemāka par nulli.

Sagaidāms, ka pieturēsies arī brāzmaini vēji, kas var sasniegt ātrumu 15-20 metri sekundē. Tomēr tik spēcīga vētra, kāda gaidāma šajā nedēļas nogalē, nebūs.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais