Nepietiekamo angļu valodas zināšanu dēļ nav izdevies atrast VISC jaunu vadītāju

© Izglītības ministrija

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) nav izdevies atrast piemērotu Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāju, tāpēc ministrija uz vakanci izsludinājusi atkārtotu konkursu, informēja IZM pārstāve Edīte Olupe.

Uz iepriekš izsludināto konkursu dokumentus vakantajam VISC vadītāja amatam bija iesnieguši seši amata pretendenti. Konkursa pirmajā kārtā tika vērtēta amata pretendentu iesniegtajos dokumentos norādītās izglītības un darba pieredzes atbilstība, un visi kandidāti tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai - angļu valodas zināšanu pārbaudei.

Ievērojot amata pretendentu angļu valodas zināšanu pārbaudes rezultātus, pēc konkursa otrās kārtas tika pieņemts lēmums izbeigt amata konkursu bez rezultāta un izsludināt atkārtotu konkursu uz amatu, jo pretendentu angļu valodas prasmes neatbilda konkursa prasībās noteiktajam B2 līmenim.

Kā norādīja Olupe, pretendentiem uz šo amatu jābūt pieredzei vadošā amatā, Eiropas Savienības struktūrfondu un projektu vadībā, valsts pārvaldes darba un starptautiskās sadarbības pieredzei, augstākajai akadēmiskajai vai otrā līmeņa profesionālajai izglītībai un angļu valoda jāpārvalda vismaz B2 līmenī - atbilstoši Eiropas kopīgajās pamatnostādnēs valodu apguvei noteiktajiem valodas apguves līmeņiem. Pretendentiem vēlama pieredze valodas politikas jautājumos un pedagoģiskā darba pieredze.

Pretendentiem savi pieteikumi ir jāiesniedz līdz 29.janvārim. Ar izvērstām prasībām pretendenti var iepazīties IZM mājaslapā.

LETA jau ziņoja, ka VISC iepriekšējais vadītājs Guntis Vasiļevskis savu amatu ieņēma līdz septembra vidum, bet pēc tam sāka darbu Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas direktora amatā, kurā viņu apstiprināja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja. Kā liecina LETA arhīva informācija, Vasiļevskis VISC vadītāja amata pienākumus pildīja no 2009.gada septembra.

Tāpat ziņots, ka līdzšinējais SZA vadītājs Jānis Ķirsons šajā amatā stājās 1999.gadā. Kā aģentūru LETA informēja IZM pārstāve Laura Zaharova, Ķirsons ir sasniedzis pensijas vecumu, tāpēc darba attiecības ar viņu atbilstoši Valsts civildienesta likumam tika pārtrauktas.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”