Drošības policija: ES prezidentējošās valsts statuss nepiesaista teroristus

© defense.lv

Līdzšinējā pieredze neliecina, ka Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts statuss pastiprināti piesaistītu teroristus, šorīt telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" atzina Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieks, Pretterorisma centra vadītājs Juris Leitietis.

Viņš atgādināja, ka Latvijā terorisma draudu līmenis joprojām ir zems, tātad nekas neliecina, ka šeit tiek gatavoti kādi terora akti.

Tomēr, lai arī Latvijas augstākajām amatpersonām pagaidām nav pastiprināta apsardze, līdz ar Latvijas kļūšanu par prezidējošo valsti ES Padomē šeit ierodas cilvēki, kuru drošības apdraudējuma līmenis var būt ļoti augsts, un, gādājot par viņiem, tiek veikti "ļoti strikti drošības pasākumi".

Līdz ar prezidentūru "Latvijā ierodas ļoti daudz dažādu līmeņu augstākās Eiropas amatpersonas, un atbilstoši starptautiskajām vienošanām mēs sazināmies ar viņus apsargājošajiem dienestiem citās valstīs un diskutējam par viņu drošību," atklāja Leitietis.

Kā ziņots, no šī gada 1.janvāra Latvija rotācijas kārtībā ir kļuvusi par prezidējošo valsti ES Padomē, tāpēc tuvākajā pusgadā šeit ieradīsies daudz augstu ES amatpersonu un saistībā ar to būs jāveic arī atbilstoši drošības pasākumi.

Bažas par drošības riskiem Eiropā pastiprinājis trešdien Francijas galvaspilsētā Parīzē notikušais terora akts, kad ar automātiskajiem ieročiem bruņoti teroristi iebruka satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā, nogalinot 12 cilvēkus. Uzbrucēji esot klieguši "Mēs esam atriebuši pravieti" un "Allahu Akbar" ("Dievs ir dižens").

Svarīgākais