Visstiprākās vēja brāzmas Latvijā būs naktī uz svētdienu

© F64

Gan šīs nedēļas izskaņā, gan arī nākamajā nedēļā ļoti aktīvi cikloni no Atlantijas okeāna virzīsies uz austrumiem, nosakot laika apstākļus arī mūsu reģionā. Tādēļ debesis bieži aizklās mākoņi, gaidāmi nokrišņi, brāzmaini vēji un mainīga gaisa temperatūra, informē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" (LVĢMC).

Jau šodien Latviju no rietumiem šķērso nokrišņu zona, tā nes sniegu un slapju sniegu, gaidāms, ka Kurzemē tas pāries arī lietū. Nokrišņiem bagāta būs arī piektdiena – naktī daudz snigs Latvijas centrālajos un austrumu rajonos, savukārt dienā snigšana turpināsies austrumu rajonos, citviet gaidāms slapjš sniegs un pat lietus, jo, vējam iegriežoties no dienvidrietumiem, šodien dienā gaisa temperatūra ir paaugstinājusies līdz +3 grādiem, bet piektdien jau visā Latvijā gaidāms atkusnis līdz +1...+5 grādiem.

Arī nedēļas nogalē nokrišņu būs daudz, turklāt gaidāma vētra. Visstiprākās vēja brāzmas Latvijā tiks novērotas naktī uz svētdienu, kā arī svētdien priekšpusdienā un dienas vidū, kad teritorijas lielākajā daļā rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniegs 18-23 m/s, bet piekrastes rajonos pat 25-30 m/s.

Līdzīgs laika apstākļu raksturs gaidāms arī nākamajā darba nedēļā – katru dienu teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi. Naktīs, debesīm starp nokrišņu zonām skaidrojoties, termometra stabiņš noslīdēs līdz -5...-10 grādu atzīmēm, bet, vējam iegriežoties no rietumu puses, gaidāmi atkušņi. Pieturēsies arī brāzmaini vēji, kas brāzmās sasniegs 15-20 m/s, tik spēcīgas vētras kā šajā nedēļas nogalē nav gaidāmas.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais