"airBaltic" ir punktuālākā lidsabiedrība pasaulē

© f64

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" atzīta par punktuālāko pasažieru aviopārvadātāju pasaulē.

Aviācijas industrijas tirgus izpētes un analīzes izdevuma "OAG Aviation Solutions" (OAG) veidotajā 2014.gada punktualitātes reitingā pirmo vietu ieņem "airBaltic", kurai 2014.gadā 94,5% no reisiem nosēdās atbilstoši grafikam.

Otrajā vietā ierindojas ASV lidsabiedrība "Hawaiian Airlines", kam seko Austrijas pārvadātājs "Austrian Airlines".

"Tikai pirmajās trīs vietās iekļautās aviokompānijas deviņus no desmit reisiem veic savlaicīgi," teikts ziņojumā.

""airBaltic" nebūt nav pati lielākā aviokompānija, bet tās [punktualitāte] ir ievērojami labāka nekā vidējais rādītājs savā grupā," teikts ziņojumā.

"Pasaulē, kurā pieaug caurskatāmība, tūlītēja informācija un rīcība, lidojuma statusa un punktualitātes datiem ir aizvien svarīgāka loma mūsu plānošanā. Ikviens, sākot no degvielas uzpildes kompānijas līdz ēdiena piegādātājam, vēlas piekļūt savlaicīgai un precīzai informācijai," norādīja OAG izpilddirektors Džons Grants.

OAG reitingā apskatītas vairāk nekā 900 lidsabiedrības, un šī gada reitings veidots, analizējot datus par 43,5 miljoniem lidojumu.

Punktuālāko lidsabiedrību reitingā ceturto vietu ieņem "Iberia", bet piekto - "Norwegian Air Shuttle".

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.