Slikto laika apstākļu dēļ Dāvis aizkavējas Amerikā

© Bērnu slimnīcas fonds

Dāvis Latvijā no Filadelfijas, Amerikā, ieradīsies rītdien avioreisu kavēšanās dēļ, nra.lv apliecināja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Bija plānots, ka Dāvis Latvijā ielidos šodien, taču vakar Filadelfijā bija slikti laikapstākļi, kuru dēļ kavējās vairāki reisi, stāsta L. Dambiņa. Tāpēc tika pieņemts lēmums lidot šodien, lai nesarežģītu ceļojumu.

Dāvis pēc ASV veiktās operācijas pārvietojas pats un uz Latviju viņi lido divatā ar mammu.

Uz Ameriku Dāvi pavadīja gan ārstējošais ārsts, gan anesteziologs, lai sarežģījumu rezultātā garajā lidojuma laikā palīdzētu.

L. Dambiņa apliecina, ka ar Dāvja veselību viss kārtībā un viņiem abiem ar mammu tika atrastas naktsmītnes, kur palikt un sagaidīt nākamo reisu.

Bērnu slimnīcas fonds, visticamāk, nākamnedēļ rīkos tikšanos ar Dāvja ģimeni, ārstiem un masu mediju pārstāvjiem, lai pastāstītu par Dāvja operāciju, atveseļošanos, ārstēšanās izmaksām un citām lietām, lai kliedētu sabiedrībā izplatītās baumas un ziedotājiem darītu zināmu visu informāciju, kas saistīta ar ziedojumu izlietojumu

Dāvim ASV tika veikta sarežģīta operācija - limfogrāfija, pašlaik ārstēšanas rezultāti tiek vērtēti kā labi, Dāvis var pats staigāt un vairs nav nepieciešamas trubiņas, kas izvadīja lieko limfas šķidrumu. Taču mediķi ASV vēl strādā pie tā, lai noteiktu, kas ir bijis cēlonis tik smagai un sarežģītai slimībai.