Ventspilī piedzimis šī gada pirmais bērniņš - puisītis Rihards

© publicitātes

Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā šodien tika sveikts 2015.gada pirmais bērniņš. Veselīgais zēns ir ne tikai pirmais jaundzimušais ventspilnieks, bet arī pirmais bērniņš savā ģimenē.

Šā gada pirmais mazulis Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca 3.janvārī, plkst.18.45. Puisītis piedzima Andersonu ģimenei no Ventspils, kuri nolēma dēlu nosaukt par Rihardu Leo. Ģimenei šis ir pirmais bērniņš, un jau šodien māmiņa ar dēlu dosies mājās.

2014. gada pirmais mazulis pasaulē nāca 1.janvārī, un arī tas bija zēns. Šogad Ventspils slimnīcā līdz 6. janvārim piedzimuši jau 9 jaundzimušie.

Jaundzimušo skaits Ventspilī ar katru gadu pieaug - 2012. gads Ventspils Dzemdību nodaļā piedzima 554, 2013. gadā – 596, bet 2014.gadā tika uzstādīts jauns rekords, jo pasaulē nāca 628 jaundzimušie. SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” 2015.gadā plāno radīt pēc iespējas labākus apstākļus, lai jaundzimušo skaits nemazinātos un pat palielinātos.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais