DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

LIKS ZEM LUPAS: Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) veidos Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka ikgadējo darbības novērtēšanas komisiju. Straujuma šodien pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru žurnālistiem atzina, ka KNAB iesaistīšanos vairākos tiesvedības procesos neuzskata par labas pārvaldības praksi. Turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējās komisijas darba, un jaunajai komisijai būs jāvērtē, kā KNAB ir ieviesti iepriekšējās komisijas izteiktās rekomendācijas.

NEATMET CERĪBU: Pie Kolkas raga pazudušo kaitbordistu turpinās meklēt tikai brīvprātīgie, jo jau vakar tā meklēšana tika pārtraukta, jo vīrieti nebija izdevies atrast. Brīvprātīgo meklēšanas darba koordinators Āris Muitnieks stāstīja, ka meklēšanas darbi vēl turpinās, lai gan tajos iesaistījušies tikai brīvprātīgie. Arī brīvprātīgo meklētāju grupai vakar pazudušo kaitbordistu nebija izdevies atrast, lai gan Muitnieks aicināja piekrastē dzīvojošos būt aktīviem un pievērst uzmanību savai apkārtnei, tādējādi palīdzot pēc iespējas ātrāk atrast pazudušo sportistu. Jau ziņots, ka vakar jūrā pie Kolkas raga sestdien pazudušā kaitbiordista meklēšana tika pabeigta.

BAUMAS: Bērnu slimnīcas fonds svētdien atspēkoja sociālajos tīklos izplatītās un atsevišķos interneta portālos pārpublicētās baumas par deviņgadīgā Dāvja, kura ārstēšanai sabiedrība ziedoja līdzekļus, ģimenes apstākļiem. Vairāki interneta "komentētāji" baumoja, ka Dāvja ģimene dzīvojot Lielbritānijā, un pauda viedokli, ka šī iemesla dēļ jūtas maldināti, jo esot uzskatījuši, ka ziedojuma saņēmēji dzīvo Latvijā. Bērnu slimnīcas fonds savā "Facebook" kontā norāda, ka Dāvja ģimene atgriezusies Latvijā pagājušā gada sākumā pēc četru gadu uzturēšanās Lielbritānijā. Savukārt Dāvja slimība sākās pēkšņi pagājušā gada jūnijā, kas kliedē iespējamas aizdomas par to, ka ģimene varētu būt atgriezusies Latvijā ārstniecības nolūkā, un tādā veidā būtu maldināti ziedotāji.