Pazudušo kaitbordistu turpinās meklēt tikai brīvprātīgie

© F64

Pie Kolkas raga pazudušo kaitbordistu turpinās meklēt tikai brīvprātīgie, jo jau vakar tā meklēšana tika pārtraukta, jo vīrieti nebija izdevies atrast.

Brīvprātīgo meklēšanas darba koordinators Āris Muitnieks LNT raidījumam "900 sekundes" stāstīja, ka meklēšanas darbi vēl turpinās, lai gan tajos iesaistījušies tikai brīvprātīgie.

Arī brīvprātīgo meklētāju grupai vakar pazudušo kaitbordistu nebija izdevies atrast, lai gan Muitnieks aicināja piekrastē dzīvojošos būt aktīviem un pievērst uzmanību savai apkārtnei, tādējādi palīdzot pēc iespējas ātrāk atrast pazudušo sportistu.

Jau ziņots, ka vakar jūrā pie Kolkas raga sestdien pazudušā kaitbiordista meklēšana tika pabeigta, aģentūrai LETA apstiprināja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Vīrieti atrast nav izdevies.

Kā vēstīts, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izsaukums uz Dundagas novadu sestdien saņēma pēc plkst.15. Krastā palicēji ziņojuši, ka sportists iepūsts jūrā un pazudis no viņu redzesloka. No tuvākā glābēju dislokācijas punkta 41 kilometru attālajā Dundagā VUGD brigāde ieradusies pēc 36 minūtēm un nekavējoties sākti glābšanas darbi.

Meklēšanas darbus koordinēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas koordinācijas dienests (MRCC Rīga). Piekrastes apsekošanā tika iesaistīti VUGD darbinieki un iedzīvotāji, bet jūrā pazudušo vīrieti meklēja Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri, tirdzniecības un Jūras spēku kuģi.