Joprojām turpinās dzēšanas darbi bijušajā Juglas papīrfabrikā Rīgā

© F64

Vēl arvien turpinās dzēšanas darbi bijušajā Juglas papīrfabrikā Rīgā, kur naktī izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz Nautrēnu ielu saņēmuši plkst.3.31, kur ar atklātu liesmu degusi bijušās Juglas papīrfabrikas noliktavas daļa 500 kvadrātmetru platībā. Tajā iekšā atrodas presēta papīra ķīpas.

Ir izsludināts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, skaidroja VUGD. Uz notikuma vietu devušās astoņas ugunsdzēsēju mašīnas.

Dzēšanas darbi patlaban turpinās. Policija skaidro ugunsgrēka izcelšanās iemeslus.

Ugunsgrēks izcēlies papīrfabrikas noliktavā, kur dega papīra ķīpas 500 kvadrātmetru platībā.

Pašlaik notikuma vietā vēl strādā trīs VUGD autocisternas.

VUGD paskaidroja, ka papīra ķīpas ir grūti nodzēst un to darīt telpās ir bīstami, tādēļ visi VUGD dzēšanas darbi notiek ārpus noliktavas ēkas.

Latvijas televīzijas raidījumā "Dienas Ziņas" sestdien vēstīja, ka ēka, kurā izcēlies ugunsgrēks, pieder uzņēmumam "Eko Reverss", kas šeit nodarbojies ar atkritumu šķirošanu un ietilpst atkritumu apsaimniekošanās grupā "Eko Baltija". 

 Kā plkst. 12.00 aģentūrai LETA apstiprinājusi uzņēmuma direktore Kristīna Tamuža, ugunsgrēks bijušās Juglas papīrfabrikas teritorijā izcēlies SIA "Eko reverss" gatavās produkcijas angārā.

Arī aizdegšanās iemesli direktorei nav skaidri, to izmeklēs policija. Bet aizdegšanās nav saistīta ar elektrību, jo ēkai tā nav pievilkta.

Tamuža precizēja, ka degšana notiek gandrīz 900 kvadrātmetru platībā visā angāra teritorijā.

Angārs tiek īrēts, tā ir atklāta, nenorobežota teritorijai, skaidroja direktore.

Šāds aizdegšanās gadījums firmai notiek pirmo reizi. Angāru SIA "Eko reverss" šajā vietā īrē jau kopš 2004.gada.

Angārā atrodas dažāda veida gatavā produkcija - dažāda veida polimēri, kartons, avīzes, makulatūra. "Produkcijas tur ir daudz," atklāja Tamuža, taču vērtības apmēru nevarēja nosaukt. Viņa piebilda, ka viss ir apdrošināts, un kompānija cer uz apdrošināšanas atlīdzību. Neviens darbinieks angārā nav atradies, jo šonakt cilvēki maiņā nav strādājuši.

Pēc kompānijas pārstāves teiktā, februārī vieta pie Juglas ezera būšot tīra no atkritumiem - uzņēmums pārcelšoties uz jaunu šķirošanas kompleksu Granīta ielā.

Latvijā

Iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana valsts apmaksātai dzimumlocekļa rekonstrukcijai pēc prostatas vēža operācijas, informē iniciatīvs autors, onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" Vīriešu nodaļas vadītājs Agris Freibergs.